Vær opmærksom på dette, når du maler soklen

Det er ikke sjældent, man passerer en udbrændt, træt og slidt sokkel, når man kører forbi huse i enten bil, på cykel eller på gåben. Det er ikke sikkert, at du nødvendigvis tænker særligt meget over det, men det kan muligvis få dig til at overveje, hvordan soklen på dit hus ser ud. Så får du måske lyst til give den ny maling.

De rette forudsætninger for det vigtige arbejde

Det er desværre ikke garanteret, at det er så nem en opgave at løse at male en sokkel, som du forestiller dig. Hvis du i dit hoved har en vision om, at du kan tage pensel i hånden og finde malerbøtten frem med det samme, du kommer hjem, skal du nok sænke travlheden og ambitionsniveauet for, hvornår arbejdet skal være gjort. Med sokkelmaling forholder det sig nemlig sådan, at det skal gøres i det helt rette vejr. Det er for eksempel ikke optimalt at male soklen i hverken vådt eller fugtigt vejr. Derudover skal der være mellem 10 og 25 grader, for at du kan opnå det bedste og ønskede resultat. Det er formentlig ikke et arbejde, du vil nyde i en sådan grad, at du vil være begejstret over at skulle starte forfra, fordi du ikke sørgede for passende omstændigheder under arbejdet.

Hvilken type maling skal du bruge?

Der skal tages flere forbehold end allerede nævnt. Bl.a. er det vigtigt at tjekke for revner eller andre skader på soklen. Yderlige skal malingen, der benyttes, være diffusionsåben. Det er grundet det faktum, at sokkelmaling er lig med udendørsmaling. Soklen skal derfor kunne aflede fugt, hvilket den ikke vil være kapabel til, hvis ikke der bruges diffusionsåben maling. Bruger du ved en fejl ikke-diffusionsåben maling, vil du ærgerligt erfare, at malingen skaller af, hvilket aldrig er hensigten, når man bruger tid på at male – inde eller ude.