Vælg sundt og lærerigt legetøj til dit barn

Allerede som lille kommunikerer vi mennesker gennem leg og samvær, der fremmer vores udvikling. Det er vigtigt for dit barn at indgå i sammenspil og lege sammen med andre for på den måde at lære at forstå sig selv og andre. Børnene lærer at interagere og være en del af en helhed.

Sæt gang i fantasi og læring

Godt legetøj er udformet med henblik på, at barnet kan se en sammenhæng mellem leg, fantasi og realitet. De ser formålet med legetøjet og benytter det for at efterligne og oparbejde viden og kendskab til det, der foregår i virkeligheden. De kan sætte sig ind i mange forskellige roller og skabe forståelse for, hvordan man kan være i forskellige situationer. Lærerigt og sundt legetøj, der sætter gang i fantasien som CIHA legetøj, kan hjælpe dit barn godt på vej.

Barnet kan gennem legetøjet bringe voksenverdenen og sin egen fantasi ind i sin leg. Med køkken, dukker og biler kan barnet efterligne familiens sysler og normer og kan relatere sig til sin omverden. Kreativitet og læring kan barnet udvikle med lav selv legetøj, modellervoks og Lego. Fantasien sætter ingen grænser og selv med meget fantasifyldt legetøj, er der alligevel en eller anden form for relation til følelser og den virkelige verden.

Vær selv med og giv glæden ved leg videre til dit barn

Du kan få rigtig meget forskelligt legetøj til dit barn. Husk dog på, at når du giver legetøj til dit barn, så vil barnet helt sikkert også gerne have, at du ind imellem giver dig tid til selv at deltage aktivt i legen. Ellers risikerer du, at legetøjet kommer til at ligge i et hjørne. For dit barn er det som regel sjovest, når der er en at lege med legetøjet sammen med.

Det kan være, at du skal være med til at køre ræs med legetøjsbilerne eller sidde med ved te selskabet. Sørg for at deltage så længe at dit barn spørger dig, om du vil lege, for de små vokser hurtigt op og det er med at være sammen om glæden ved at lege, så længe det er muligt.

Selv det mindste stykke legetøj kan overraske

Det er altid dejligt at forære og overraske med en gave, der falder i god smag. Selv små ting, som du måske ikke helt selv synes, er noget særligt, kan være den største gave for et barn. Bare det at pakke gavepapiret op er en oplevelse i sig selv og er der samtidig et spændende stykke nyt legetøj, som glæder, så er lykken gjort.