Tips til at skabe en smuk have

En god have er mere end bare en samling af planter og træer. Det er et sted, hvor man kan slappe af, nyde naturen og de smukke omgivelser. Men det kan være svært at skabe en god have. Det kræver planlægning, kreativitet og vedholdenhed. Læs hvordan du skaber den ideelle have. 

Med planlægning kommer du længst 

For at skabe den ideelle have er det vigtigt at tage højde for flere faktorer. Husk dog også på at haven er et levende miljø, så vær ikke bange for at eksperimentere en smule. Start med at tænk over placeringen af haven. På den måde sikre du dig den rigtige mængde sollys. Dertil så er det også vigtigt, at haven matcher ens ønsker og behov, men samtidig sparer du også tid og penge. 

Valget af fliser 

Valget af fliser er vigtigt i forhold til haven, fordi det kan påvirke havens udseende og funktion. Fliser kan bruges til at skabe funktionelle områder i haven, såsom stier, der gør det nemmere at bevæge sig rundt i haven. Du kan f.eks. kigge nærmere på Soldaterfliser, som er en stor flise, der kan passe til din have. Valget af fliser kan også være bæredygtigt ved at vælge fliser lavet af genbrugsmaterialer, så kan du minimere brugen af vand og kemikalier. 

Små detaljer

Vælg planter der passer til haven og klimaet, og sørg for at skabe en god balance mellem planterne. Dertil kan du også bruge belysning i haven for at skabe en hyggelig atmosfære om aftenen og for at fremhæve vigtige områder i haven. Du kan dertil også tilføje små detaljer i haven, som fx en statue, for at skabe et mere interessant miljø. 

I alt er der mange ting at overveje, når man skal skabe en smuk have. Vælg de rigtige planter, skab stier, brug belysning og overvej også bæredygtige metoder.