Til dig, der er nybagt far eller far to be

Ligesom det for langt de fleste kvinder er et kæmpe stort øjeblik i livet, når de bliver mødre, så er det altså en lige så stor oplevelse at blive far. Kvinderne har dog til forskel haft et lille forspring, idet de har kunne mærke barnet gennem en hel graviditet. Og vi kan naturligvis ikke lave om de love naturlove, der nu engang gælder – som at du fx ikke kan amme dit barn som far. Dog er der nogle andre ting, du kan gøre, for at du og dit barn kan knytte et godt bånd fra start. Lige her kan du således læse lidt om det at blive far, men du kan også læse en masse andre gode artikler om det med at starte sin helt egen familie.

Det er helt okay at føle afmagt

Idet det ikke er dig, der har været gravid i 9 måneder, vil du med garanti føle dig en smule rundt på gulvet efter fødslen. Alverdens følelser suser rundt i kroppen, og du har måske været vidne til din partner, der kæmpede en brav kamp under fødslen. Og som far er der ikke meget andet at gøre, end at være støttende. Derfor er det også meget normalt at føle en form for afmagt.

Hvad gør jeg, når baby kommer?

Og som de fleste nok ved, så anses far som værende flokkens beskytter. Og det er altså ikke bare samfundets norm. Nej, faktisk ligger det i dine instinkter som far – og dem kan du sjældent løbe fra. Som far har du en beskyttertrang, og faktisk er det lidt smart, at i fædre er indrettet sådan – så passer i nemlig ekstra godt på jeres børn. Men hvad kan du udover det gøre, for at få en god relation til dit barn? Jo, nu skal du høre. Du kan starte med at lade bletjansen være en hyggelig, stund. Nej, den skal ikke bare overstås. Det er en mulighed for at nusse, pusle, kilde og meget mere, som giver dig et bedre bånd til dit barn.

Og du kan naturligvis også altid være din partner behjælpelig. Hjælp til med de huslige pligter, pligter ifm. barnet osv. Det vil med garanti blive værdsat og gøre det nye familieliv lidt nemmere.