Sov godt sammen med din allergi

En god nattesøvn har stor betydning for ens personlige velvære, da blot én nats dårlig søvn kan påvirke en hel dag, eller endda flere dage efterfølgende. Disse dage kan man føle sig uoplagt, træt og sommetider endda mærke en dårlig koncentrationsevne. Særligt folk med allergi oplever en forringet søvn, som sammen med allergien der i sig selv kan give træthed, kun tapper end for endnu mere energi. Så hvad kan man gøre?

Din allergi er unik for dig

Selvom allergi er alment kendt, og ofte minder om hinanden, kan det altid have forskellige grad af gener og irritation hos hver enkelte. Nogle oplever alle de klassiske symptomer, med stoppet næse, kløe i halsen og kløende øjne som ofte løber i vand. Andre oplever dette og tilmed en større træthedsfølelse og en mindsket lyst til at udføre dagligdagens pligter. På samme måde er det ligeledes forskelligt hvad der virker for dig mod din allergi, men der er nogle tiltag, som ikke kræver recepter og som er nemme og billige at afprøve i sin hverdag.

Allergivenlige tiltag i soveværelset

Der er selvfølgelig en række kendte tiltag man kan gøre for at mindske allergien. En typisk allergi, som er forstyrrende for ens søvn, er allergi for husstøvmider, altså husstøvmideallergi. Det er specielt midernes afføring, som indeholder allergener. Det er bittesmå partikler, på størrelse med pollenpartikler, som ofte er i vores dyner. Dynerne er en god kilde til fugt, som er en betingelse for husstøvmidernes leveforhold. Det er derfor en god ide at prøve allergivenlige dyner, som indeholder kapok. Kapok er et naturligt middel, som vokser på kapoktræerne i regnskoven. Fibrene heri suger ikke fugt, og er derfor resistente overfor husstøvmider, men også skimmel og bakterier. Læs om allergivenlig dyne, hvis du ikke ønsker ubehagelige overraskelser i din seng, eller bare gerne vil prøve hvad det vil sige at sove med et bæredygtigt produkt, som sørger for at du ikke vågner badet i sved om natten.

De små ting i hverdagen

Det behøver ikke at være svært at nedkæmpe husstøvmider. De lever bedst i et fugtigt miljø, så små tiltag, som at anskaffe sig en miljøvenlig dyne, sørge for at lufte godt ud i soveværelset dagligt, sikre god ventilation i soveværelset og altid tænde emhætten i køkkenet, også når der kun koges vand. Er alle gode tiltag, der mindsker fugt og dermed husstøvmider.