Skal du i gang med at indrette et babyværelse? Læs med her

Venter du et barn, så er der pludselig mange nye ting, du skal i gang med. En af de ting, det er at indrette et babyværelse til det lille, nye familiemedlem, der snart melder sin ankomst. Har du brug for inspiration til, hvordan du kan indrette et hyggeligt babyværelse? Så er denne guide lige noget for dig – læs blot med videre.

Organisér babyværelset og undgå rod

Der kan lynhurtigt ligge legetøj rundt omkring på et babyværelse, hvis tingene ikke har en decideret plads. Derfor er det en rigtig god idé at sørge for masser af opbevaringsplads til diverse ting og sager lige fra bleer og tøj til babylegetøj og sutter.

Du kan eksempelvis organisere babys ting i gennemsigtige kasser, så du på let og overskuelig vis kan finde tingene igen.

Vælg inventar i sikre materialer

Det inventar du bruger til at indrette babyværelset med, skal ikke indeholde nogle kemikalier eller skadelige stoffer. Det kan du sikre ved at undersøge brandet, hvorfra du køber inventar samt selve materialet. Er inventaret eller legetøjet CE-mærket, er det din garanti for, at det lever op til gældende lovgivning i forhold til sundhed, sikkerhed og miljø.

Det er desuden en god idé at vaske legetøj og tøj, inden det tages i brug på babyværelset, da det kan indeholde nogle reststoffer fra produktionen af.

Opsæt den perfekte puslestation

Det er et must-have at have en puslestation på babyværelset, og du kommer til at bruge den rigtig mange gange i løbet af babyens første mange måneder. Når du indretter puslestationen, bør du sikre, at alt det, du har brug for til bleskiftet, er inden for rækkevidde.

Du kan placere bleer, stofbleer, babyolie med videre i små kurve eller på hylder over puslestationen. På den måde slipper du for at skulle rykke dig midt i et bleskift for at nå noget.