Skab sunde sovevaner i familien

I løbet af de seneste par år er der kommet mere og mere fokus på vigtigheden af søvn, hvilket er noget, som du vil blive klogere på i de nedenstående afsnit. Mere konkret vil du blive præsenteret for, hvorfor dig og din familie burde indføre sovevaner, så I kan få det bedste ud af jeres søvn.

God søvn kan opnås på flere måder

Der er ikke en fuldendt opskrift på, hvordan man opnår den bedst mulige søvn. Det hænger i høj grad sammen med, at vi mennesker er forskellige, hvorfor vi også sover forskelligt – og opnår ’den gode søvn’ på forskellige måder.

Men selvom det er forskelligt, hvordan vi opnår ’den gode søvn’, er der nogle dog nogle fællesnævnere. En af disse er en god seng. Det kunne for eksempel være tempur senge. Opnå maksimal komfort med en seng fra Tempur, så du kan gøre dig selv og din søvn en tjeneste.

Hvorfor er søvn vigtigt?

Der er mange gode grunde til at prioritere sin søvn. Når vi sover, får hjernen og kroppen lov til at hvile sig, og det er essentielt, hvis man ønsker at leve et sundt liv. Du kender sikkert følelsen af at have sovet for lidt eller for dårligt. Det er sjældent, at man har en god dag, hvis man har sovet dårligt natten forinden.

Flere studier viser også, at en længerevarende periode med dårlig søvn kan være medvirkende til at udvikle en række livstilsygdomme. Det er dog vigtigt at understrege, at en ’længerevarende periode’ kan variere, men det er over en lang årrække, at for lidt eller dårlig søvn kan have sundhedsmæssige konsekvenser.

Det er altså ikke sundhedsskadeligt, at man sover for lidt eller dårligt en gang i mellem. Det er noget, som skal forekomme over en længere periode, før det har en påvirkning på dit helbred.