Sjov indretning med hængekøje

For de fleste er hængekøjen muligvis en afslapningsmulighed, de primært kender fra haven. Men det er faktisk en skam! For den simple, men fantastisk afstressende hængekøje kan faktisk fungere på mange måder i hjemmet. Faktisk vil vi påstå, at en hængekøje til indendørs brug kan være din bedste investering længe! Læs hvorfor herunder.

hængekøje = afslapning

En hængekøje er kendt som et redskab til afslapning og hygge. Hvad end du lukker øjnene og forestiller dig en køje i dine bedsteforældres have eller på en hvid bounty strand, så er idéen den samme: slap af, stress ned og husk at nyde livet.

Netop de elementer kan være værd at indføre i dit eget hjem ved at indrette en zone dedikeret til at slappe af i.

Hængekøjen behøves jo ikke at være fremme hele tiden. Den kan let monteres med kroge i væggen, så den ikke optager plads, hvis der i forvejen er et begrænset antal kvadratmeter at forholde sig til.

Er der omvendt meget plads, kan en hængekøje på et flot træstativ ligefrem gøre indretningen mere interessant – alt imens du stadig har adgang til et stressfrit miljø.

Du kan se flotte hængekøjer her – både med og uden stativ og i mange størrelser og design.

Indretningstips

Selvom hængekøjen er den centrale del af din nye zen-zone, så kan du sagtens indrette dig med andre elementer omkring dig, hvis du ønsker at forstærke effekten af afslapning.

Vidste du f.eks., at planter har en videnskabeligt bevist egenskab i forhold til at skabe ro i mennesker? Planter og natur er med til at gøre os rolige og afslappede. Derfor er det ideelt at indrette dig med flotte planter i din hyggezone.

Foruden planter er det ofte med til at skabe mere hygge, hvis du kommer et dejligt tæppe og nogle puder op i hængekøjen. Så kan du f.eks. finde til ro og læse en god bog eller et magasin.

Prøv så vidt det er muligt at undgå at bringe din smartphone eller tablet ind i zonen. Det blå lys fra skærmene er kunstigt og fostrer ikke afslapning. Tværtimod kan det forstyrre vores søvnrytme. Desuden er der en tendens til, at man bruger enhederne til arbejdsrelaterede opgaver, som at tjekke e-mails eller andet.

Prøv i stedet at holde zonen helt fri fra den slags elementer og nyd blot at være dig selv uden forstyrrelser fra den øvrige omverden. Savner du selskab, kan du bare købe en hængekøje til to. Det er nærvær, som slår Facebook med længder.