Samværsproblemer? Hør en advokat om, hvad du gør

Forældre har ret til samvær med deres barn, uanset om de har forældremyndighed eller ej. Hvis dit barns anden forælder har fuld forældremyndighed (hvilket vil sige, du ingen har), kan de stadigvæk ikke nægte dig samvær med dit barn. At de uberettiget nægter samvær, kaldes samværschikane, og hvis du står over for en forælder, der udøver det, bør du få en advokat med speciale i samværssager.

Det er skidt uberettiget at nægte en forælder samvær med sit barn

For en advokat med speciale i samværssager ved, hvordan du skal gribe samværschikane an. Faktisk så kan advokaten ved en sag for Familieretten om samvær bringe det op, at en forælder uberettiget nægter dig samvær med barnet. En dom fra Højesteret i 2020 slår fast, samværschikane kan føre til, at forælderen, der nægter at lade den anden få samvær med barnet, kan miste forældremyndighed.

Altid godt at kende en advokat med speciale i samværssager

Ideelt er det, hvis du og den anden forælder slet ikke har behov for at gå i Familieretten. Kan I – evt. sammen med Familieretshuset – nå til en fornuftig løsning sammen, så slipper I for mange kvaler. Selv i den situation kan det stadig give mening at få råd fra en advokat med speciale i samværssager, da en advokat med speciale i samværssager har indsigt i, hvordan at Familieretshuset går til værks.

Hjælp til håndtering af en forælders samværschikane

Hvad end du døjer med samværschikane og er nødt til at gå rettens vej for at kunne se dit barn, eller du bare har brug for en hjælpende hånd til at forstå, hvordan samvær fungerer, så gør du klogt i at tage fat i advokat med speciale i samværssager. Sådan en advokat kan du fx finde inde på sider som samvaersadvokaten.dk. Stå ikke alene med samværsrelaterede hovedpiner – få professionel hjælp.