Sådan holder du tænderne sunde

Dine tænder skal holde hele livet. Og derudover vil du med garanti gerne have, at de ser pæne ud, så du har et flot smil.

Det er ikke sikkert, at dine tænder vil holde hele livet igennem, men du kan sørge for, de holder længst tid muligt. Det kan du gøre ved at passe godt på dem, hvilket naturligvis også er med til at holde dem pænere at se på. Her følger 3 gode råd til dig, som vil passe bedst muligt på dine tænder.

Husk tandlægen

Okay, det første råd er måske et billigt et af slagsen. Men ikke desto mindre er det utroligt vigtigt, at du overholder dine tider hos tandlægen. Du kan blandt andet booke tid til en tandlæge omkring København og Ishøj lige her.

Grunden til at du skal huse tandlægen er, at der er tale om en fagperson som vil kunne give dig de bedste anbefalinger på baggrund af netop dit tandsæt og dine vaner. Dertil bliver der først opsyn og historik med dine tænder, så det er let at følge med i udviklingen.

Modsat manges overbevisning, så er tandlægen faktisk ikke så dyr. Der er blot tale om nogle hundrede kroner ad gangen – og turen til tandlægen er for de fleste noget, der blot finder sted en gang årligt.

Husk at børste og bruge tandtråd

Det er vigtigt, du husker at børste dine tænder to gange hver dag. Det værende morgen og aften. Når du børster, skal du bruge en tandpasta med fluor og børste to minutter ad gangen. På den måde er du sikker på at nå rundt til alle tænder. Børst aldrig bare i 20 sekunder og tro det var det. Det er for lidt.

Foruden at børste tænderne to gange dagligt, bør du supplere med tandtråd. Tandtråden kommer helt ind imellem tænderne og fanger det skidt, som tandbørsten ikke kan få ud. Det betyder mindre risiko for karies og huller i tænderne.

Tænk over dine livsstilsvaner

Dine livsstilvaner spiller en stor rolle for dine tænder og dit tandkød. Sørg derfor for, at du ikke drikker for meget sodavand eller syreholdige drikke. Tænk over dine sukkervaner, da de intet godt gør for tænderne.

Husk at alting er fint, så længe at det er med måde. Medmindre det er tobak. Undgå for alt i verden cigaretter, snus og alle andre former for tobak. Ikke kun for tænder og tandkøds skyld, men for hele dit helbred.