Sådan gør du klar til, at dit barn skal starte i skole

Har du fået endelig besked på, at dit barn skal starte i skole efter sommerferien? Det er noget helt særligt – både for dig som forælder og for dit barn. I forbindelse med skolestarten er der en række ting, du skal have styr på. I denne guide får du en række gode råd, der kan hjælpe dig med at gøre dit barn skoleklar på ingen tid.

Investér i en ordentlig rygsæk til børn

Først og fremmest skal dit barn have en god rygsæk. Det er helt klart værd at investere i en lidt dyrere rygsæk, hvor det ergonomiske design er i højsædet. På den måde fordeles vægten mere ligeligt, og dit barn undgår at få ondt i ryggen, nakken eller skuldrene.

Du kan med fordel inkludere dit barn i jagten på den perfekte rygsæk, da rygsækken trods alt kommer til at være dit barns trofaste ven i skolen. Find en smart og praktisk rygsæk til børn, som dit barn kan lide og samtidig er funktionel.

Markér dit barns ting og sager med labels

Du henter dit barn i skolen, og pludselig er jakken ingen steder at finde. Det er hverdagskost for forælder med børn i børnehave og skole, hvorfor det er rigtig vigtigt, at du husker at markere dit barns ejendele. Det gælder både madkassen, overtøjet, penalhuset og så videre. På den måde undgår du, at dit barns ejendele ved et uheld kommer med den forkerte ejermand med hjem.

Vær’ med til at sætte dit barns forventninger

Som forælder har du til opgave at sætte dit barns forventninger til livet som skoleelev. Positive forventninger styrker dit barns lyst til at gå i skole. Du kan eksempelvis snakke om, at det er sjovt at gå i skole, at man får nye venner og får lov at lære en masse spændende ting.