Sådan får du nemmere barnet til at sove

Det er fantastisk at være forælder. Følelsen af at kigge på dit barn første gang kan ikke beskrives, og det bliver ikke mindre ubeskriveligt som årene går. Det er dog ikke altid en dans på roser at være forælder, og det er da heller ingen hemmelighed. Særligt det at få barnet til at sove kan godt volde store problemer for mange forældre, og det er egentlig uanset hvilken alder, barnet har. Herunder kan du få nogle tips, der forhåbentligt kan gøre sengetiden lidt nemmere for dig som forælder.

Undgå, at det bliver for sent

Det siger lidt sig selv, at barnet skal være frisk, når det vågner op – men faktisk er det også en god ide, at barnet ikke er helt udkørt, når det skal sove. Det må godt være træt, da søvnen så ofte kommer meget naturligt. Men bliver det for sent, kan barnet overskride blot at være træt, og begynder i stedet at være overtræt. Det er der, du som forælder kan få problemer, fordi det pludselig bliver meget svært at få barnet til at lægge sig til at sove.

Sæt en form for lyd på

Ofte er det meget beroligende for børn, hvis der er noget lyd at lytte til, mens de prøver at falde i søvn. Mange forældre læser bøger højt for deres børn omkring sengetid, også fordi lyden af en forældres stemme er rar for barnet at lytte til. Det kan også være lyd bøger, hvis barnet foretrækker dette. Mulighederne er mange.

Begrænsning på sukkeret inden sengetid

Du har sikkert før set dit barn spise noget med et højtsukkerindhold, hvorefter de har løbet rundt i hele huset med en energi, der ikke ser ud til at have nogen ende. Den situation skal I jo helst ikke stå med lige inden sengetid, og derfor er det en god ide at begrænse sukkerindtaget lidt.