Sådan får du et tilbud på et nyt tag

At få lagt nyt tag er ingen hel uvæsentlig beslutning. Faktisk har den stor indflydelse på, hvordan huset opfattes og hvordan huset vurderes. Dertil skal man jo også tænke i de velkendte økonomiske baner for at finde ud af, om det er et realistisk projekt at få det nye tag.

Heldigvis er der hjælp at hente, når du skal regne prisen på det nye tag ud. F.eks. kan du finde en nyt tag pris ved at bruge en online beregner. Det er naturligvis vigtigt at slå fast, at en sådan ikke giver dig et endegyldigt facit i kroner og øre, men i stedet skal bruges til at finde et realistisk udgangspunkt.

Beregnerne er gode, fordi de er relativt præcise, hvilket tillader dig at undersøge priser, før du evt. kontakter et tagfirma. Beregnerne tager udgangspunkt i størrelsen på dit hus – altså hvor mange m2, der skal dækkes. Dertil skal du angive taghældninger, ønsket tagtype (altså materialevalg) og meget mere. Det betyder, du får en retvisende pris, hvis du ellers har udfyldt felterne korrekt i forhold til din nuværende bolig.

Vær dog opmærksom på, at der kan være tilfælde, hvor der kommer tillægspriser. Det er f.eks. hvis du har særlige krav til at der skal tagrender med i løsningen, hvis du ønsker en kvist, skal have installeret ovenlys eller måske skal have bygget skorsten.

Dette er de mulige ekstra udgifter, men der er også nogle penge at hente! Det er der fordi, du kan gøre brug af håndværkerfradraget, hvormed du kan få dækket f.eks. arbejdsløn. Håndværkerfradraget er i 2021 på 25.000 kr. og for 2022 på 12.500 kr. – men vær opmærksom på, at dette er beløbet pr. person. Det betyder med andre ord, at en husstand med 2 voksne personer kan regne med det dobbelte.

Huset bliver mere værd

Det er fantastisk at få lagt nyt tag, da det kan give helt nyt liv til boligen. Det koster naturligvis penge, men her er det vigtigt at huske på, at det beløb, du har som udgift, ofte er lige til at lægge oven i husets vurdering. Nogle gange kan det endda blive med større plus som fortegn, hvormed det er en særligt god investering.