Sådan vælger du den rette juicemaskine

Flere og flere vælger at tilføje en juicemaskine som en del af deres køkkens faste inventar, og det er der flere gode grunde til. Hvis du gerne selv vil have en, kan det dog være svært at vælge den rigtige, siden der er et forholdsvis bredt sortiment. Hvad har du brug for i en juicemaskine?

Et sundt indslag i hverdagen

Juice fra en juicemaskine er super god til dig, der godt kan komme til at glemme at spise frugt og grønt i hverdagen. Dog er det stadig en bedre idé at spise varerne i deres rå form, fordi de mister nogle af deres vitaminer, når de bliver presset til juice. Heldigvis er der stadig en masse gode og sunde næringsstoffer i juicen, som du og din krop stadig vil få gavn af. Der er mange muligheder og mange kombinationer, man kan lave juice med, så det vil uden tvivl blive en lækker og smagfuld drik, som du kan dele ud af til hele familien.

Den hurtige maskine

Den juicemaskine, man ser mest i brug, er den hurtige juicemaskine. Maskinen kører i et højt tempo, hvor juicens ingredienser bliver slynget, indtil al saften er ude af dem. Saften vil komme ud i én beholder, imens frugtkødet vil komme ud i en anden. Der vil altså hurtigt være saft klar, men der er desværre også en ulempe ved denne type maskine. Man mister cirka 25 % af ingrediensernes vitaminer og næringsstoffer under processen, hvilket selvfølgelig er lidt ærgerligt. Derudover skal juicen helst drikkes på samme dag, som den er blevet lavet.

Den langsomme maskine

Som navnet antyder, tager denne type maskine sig længere tid, når du skal have et glas juice. Men den længere proces har flere fordele. Først og fremmest betyder det, at op til hele 95 % af ingrediensernes vitaminindhold bliver bevaret, så du får alle de vigtigste næringsstoffer med i juicen. Derudover kan juicen også holde sig længere, typisk i op til tre dage af gangen, så du kan lave en større portion, hvis du får lyst til det.

Sund juice til hele familien

Som du kan se, er der en god grund til at anskaffe sig en juicemaskine. Når det kommer til hvilken type, du skal vælge, er det op til dig og dine prioriteter. Vil du have et glas juice i en fart? Så er det den hurtige type, du skal vælge. Prioriterer du juicens næringsindhold over fart? Så skal du vælge den anden type maskine.