Sådan undgår du madspild med din måltidskasse

Er du en af de mange danskere, der modtager måltidskasser? Måltidskasser er et fantastisk koncept, som mange har taget til sig. Det kan være med til at gøre hverdagen en hel del nemmere og udfordre ens smagsløg med anderledes opskrifter.

Måltidskasser kan også være en god måde at nedsætte sit madspild. Der smides nemlig rigtig meget mad ud i husstandene. Hvis man vil begrænse madspild med måltidskasser, er det dog vigtigt, at man gør noget for det.

Vælg de rigtige måltider

Langt de fleste måltidskasser fungerer sådan, at man kan vælge, hvilke måltider, man bliver tilsendt. Der vil ofte være en oversigt over, hvilke retter, man vil kunne lave med sin måltidskasse.

Det er derfor en rigtig god ide at sørge for, at man vælger nogle måltider, som familien godt kan lide. Hvis maden ikke bliver spist, og man bare køber andet ved siden af, går det meste af fidusen af måltidskassen.

Sørg derfor for at vælge en måltidskasse, som vil være en succes derhjemme. Man kan sagtens udfordre familien en smule samtidig med, at man tager hensyn til, hvad der egentlig bliver spist.

Følg opskrifterne

I forlængelse af at vælge de rigtige måltider, kommer pointen med at følge opskrifterne. I stedet for at udelade visse ingredienser, er det altid godt at sørge for at bruge alt det, man har fået tilsendt. På den måde undgår man nemlig at spilde gode ingredienser.

Man kan se det som en lille udfordring, at man kommer til at smage andre fødevarer end det, man er vant til. Det er let at komme ind i en vane med at købe det samme, hver gang man er ude at handle. Det er ofte også de samme retter, der gå igen derhjemme. Med en måltidskasse har man mulighed for at prøve nyt. Måske finder man en ny favorit.

Den rette opbevaring

For at begrænse madspild, er det vigtigt at sørge for, at maden i en måltidskasse holder sig frisk. Dette kan man sørge for ved at opbevare de tilsendte varer på den rigtige måde.

Det bedste, man kan gøre, er at finde den rette opbevaring til maden med det samme. Det, der skal på køl, skal helst på køl med det samme, så det ikke bliver dårligt i varmen. Ved at opbevare måltidskassens indhold rigtigt, er man sikret friske og lækre ingredienser. Man undgår på den måde at smide varer ud.