Sådan styrker i familiens fællesskab

De fleste har en travl hverdag med job, børn og fritidsaktiviteter. Dog er det vigtigt at huske på at styrke familiens fællesskab. Dette kan man gøre på forskellige måder. Læs med her, og bliv klogere på hvordan.

Design trøjer med logo til hele familien – det viser at I hører sammen

En af de måder, man kan skabe et ekstra stærkt familiesammenhold på, er ved at designe noget tøj til hele flokken. Ved at designe nogle fede trøjer med tryk, er der mulighed for at arbejde kreativt sammen, samtidig med at man snakker og griner en masse. Man kan finde et godt eller sjovt billede at trykke på trøjen, eller man kan udarbejde en tegning, der siger noget om jeres familie. Der er også mulighed for at lave familiens helt eget logo, symbol eller tegn – og det vil kunne gå igen til alle fremtidige begivenheder. Med fællesdesignet tøj er der i hvert fald ingen tvivl om, at I er en familie, der holder sammen.

Find på sjove og spændende måder at være sociale med hinanden på

Det kan være svært at finde på nye og spændende måder at være sociale med hinanden på. Der er mange forskellige spil, som man kan spille sammen med familien. Dette kan eksempelvis være brætspil, kortspil eller computerspil. Det er en god måde at lære hinanden bedre at kende på og samtidig have det sjovt. Man kan også tage spillet med udenfor. Tag en fodboldkamp eller book en tid til padel tennis – det skal helt sikkert få gang i pulsen og smilebåndene. 

Er man ikke så meget til konkurrencer, er der heldigvis mange andre måder at dyrke det sociale på. Du kan booke et madlavningskursus til hele familien, du kan købe billetter til et comedyshow eller du kan tage familien med på en kort ferie – det behøver ikke at være større end en overnatning i et shelter.

Styrk jeres bånd ved at lytte til hinanden og respektere hinandens meninger og behov

Et af de vigtigste elementer i en familie er kommunikation. Kommunikation er nøglen til at forstå hinandens behov og meninger, og det er derfor en afgørende faktor for, om familien fungerer eller ej. Kommunikation handler ikke kun om at sige tingene, men også om at lytte til hinanden. Det er vigtigt, at man lytter aktivt og opmærksomt, så man kan forstå, hvad den anden person siger. Dette giver samtidig den anden person en følelse af, at man respekterer dem og deres behov.

Familien er grundstenen i det danske samfund, men det betyder ikke, at det altid er let at styrke fællesskabet i familien. Heldigvis er der rig mulighed at styrke jeres fællesskab på forskellige måder.