Sådan holder du varmen i en kold tid

I en kold tid er det vigtigt at holde varmen. Dog er varmepriserne steget så meget, at de fleste vælger at sænke temperaturen mere denne vinter, end de tidligere har gjort – og så må man finde alternative måder at holde varmen på. Denne artikel vil give dig nogle bud på, hvad du selv kan gøre for at holde varmen, når det bliver koldt ude og inde.

Varmetæpper, uldtøj og tykke trøjer

Når det kommer til at isolere kroppen og holde den varm, så er der flere forskellige materialer, man kan bruge. Eksempelvis har uld en fremragende evne til at holde kroppen varm, og det er særligt effektivt at anvende til sokker og undertrøjer, der giver en grundvarme til kroppen, som kan bevares endnu bedre med en god, tyk trøje. 

En anden mulighed, som er blevet ganske populær, er at anvende et varmetæppe. Varmetæpper kan blandt andet fås i elektriske versioner, hvor der tilføres varme direkte på kroppen. Derudover er de også effektive, hvis man oplever stivhed i ryg eller nakke. Læs mere om varmetæpperne her, og opdag fordelene ved et varmetæppe, der både hjælper dig til at holde varmen og løsne op for nogle muskelgrupper.

Spis og drik dig varm

Mange oplever, at det især kan være koldt i hjemmet morgen og aften. Oplever du også dette, kan du med fordel skabe nogle gode og varme vaner på disse tidspunkter. Om morgenen kan du eksempelvis sørge for at spise en varm havregrød og drikke en varm kop kaffe eller te. Om aftenen er te også et godt bud, men her kan det også være en fordel eksempelvis at sætte suppe eller stærke retter på menuen, som har en ekstra varmende effekt. Tænk derfor over, hvordan du kan få ekstra varme ind i kroppen gennem det du spiser og drikker i løbet af dagen – så får du også tilført varme indefra og ud.

Gode vaner for at bevare varmen i hjemmet

Der er mange ting, man kan gøre for at bevare varmen bedre i hjemmet. For det første kan man sikre sig, at der ikke er utætheder i vinduer og døre. Dette kan man gøre ved at tjekke om der er revner eller huller, hvor kulden kan trænge ind. Hvis der er dette, så kan man enten forsøge at forsegle dem selv, eller også skal man have fat i en fagmand til at ordne det for dig. Derudover kan man undgå at have åbne vinduer, mens der er varme på – ellers smider man penge lige ud af vinduet.

Forhåbentligt at du blevet en smule klogere på, hvordan du kan holde varmen i en kold tid, uden at tænde yderligere for varmen.