Sådan forbereder du din krop på fødsel

Når du opdager de famøse 2 streger på graviditetstesten, så ved du måske nogenlunde hvad du har i vente. Men det kan også være noget af et overskueligt projekt, hvis man ikke har prøvet det før. Men udover at man ved at man vil tage mange kilo på i vægt, så er det en god ide, at man ellers er forberedt, både psykisk, men også mentalt. Ingen siger at man skal føle sig 100% klar, men det man har gjort sig et forsøg, vil give en ro.

Dyrk motion
Ingen siger at du skal begynde at gå fra at være sofa-seer, til at være eliteudøver. Men at holde vægten, så længe man har overskud og energi til det, vil gøre, at man har dét mindre, man skal smide efterfølgende. Derudover så er det kun en fordel, at man er i form, (eller i bedre form) da det at føde, kan føles som en marathon løb!

Spis vitaminer
Nu når der vokser et barn inde i dig, er det vigtigt, at du får nok af de vitaminer og mineraler, som både du og dit barn har brug for. Er du i underskud af noget, så vil dit barn også komme i underskud. Mange går hen og liver dårlige, fordi barnet suger al energien til sig, og overlader intet tilbage til dig. Rådfør dig med din læge, i form af hvilke vitaminer du skal begynde at spise, og hvilke du måske er i underskud af.

Slip dårlige vaner
Og med dårlige vaner, menes der hvis du for eksempel du ryger, eller drikker rigtig meget kaffe, eller sodavand med sukker. Hvad end for en dårlig vane du måtte have, og især hvis du ryger, så er det vigtigt at du fra dags dato stopper øjeblikkeligt! Det er ren og sker af egoistiske grunde, hvis du laver undskyldning for dig selv, for ikke at kunne stoppe helt. Det værste det går udover, det er din lille nye baby, som absolut ikke har en anelse chance for at kunne se fra! – Så ændre din livsstil til det bedre.

Tænk over kemikalier
Der findes skadelige kemikalier i rigtige mange ting, som vi bruger i dagligdagen. Det kan i værst tilfælde gå ind og påvirke dit foster. Dog kan du ændre vaskemidler til neutral, så både tøj, sengetøj, håndklæder ikke fyldes med skadelige stoffer. Erstat vaskemiddel med eddike, for at undgå allergi. – Invester i cremer der indeholder sunde tilsætningsstoffer, og det gælder både til krop og hår.