Sådan bliver du klar til første skoledag

Første skoledag er en stor dag. Både for forældre og børn. For mange er det en del af overgangen fra sommerferie til skole: at gøre klar til første skoledag.

Her i artiklen får I vores bedste tips til en god skolestart:

Er skoletaske og penalhus klar?

  • Til de helt nye skoleelever er der sjældent brug for at opgradere tasken fra børnehaven allerede nu. Som oftest skal der kun være plads til madpakke og eventuelt lidt ekstra tøj. Derudover kan barnet have brug for en gymnastiktaske. Hvis I ikke har brug for at gå ud at købe en ny skoletaske, så gør tasken fra sidste år/børnehaven ren, så den er lækker og indbydende at få i brug. Der findes også mange lækre brugte tasker på online loppemarkeder.
  • Giv penalhuset en opdatering: Er der alt det, der skal være i penalhuset? Som minimum skal der være blyanter, viskelæder, lineal plus ekstra stifter eller en blyantsspidser. Derudover kan der på forskellige klassetrin være brug for farveblyanter/tusser, saks, kuglepen, vinkelmåler, passer eller lommeregner. Det er også en god idé at have navn på alt indholdet i penalhuset. Brug fx det smarte klistermærke ”Minimærket”, som er et lille klistermærke, der passer perfekt på ting fra penalhuset. Nogle penalhus sælges med indhold, men indholdet kan være af varierende kvalitet. Få kasseret farver, blyanter og andet, der ikke dur, så det ikke tager plads i penalhuset.

Forberedelser, der gør hverdagen lettere

  • Sæt navn på tasker, tøj og bøger: Hjælp dit barn til at blive mere selvhjulpent. Med navn på tøj og andre ejendele er det nemt for barnet at kende sine egne ting, og barnet behøver ikke være i tvivl om det er de rigtige ting, det tager med hjem. På www.ikastetiket.dk er det nemt at bestille klistermærker til alt. Find klistermærker til tøj, bøger, legetøj, madkasser og elektronik.
  • Find ideer til madpakker: Brug lidt tid i sommerferien på at skrive madpakkeideer ned og finde opskrifter. Gerne sammen med dit barn. Så er det nemt at gå tilbage på listen, når du mangler inspiration søndag aften. I kan også bage pølsehorn, pizzasnegle eller grovboller sammen i ferien og fylde i fryseren, så I har et lager at tage af, når hverdagen trænger sig på med fritidsaktiviteter, møder og arbejde.