Ro i sengen – ro i sindet

Vi ved alle, at søvn er altafgørende for, at vi kan fungere i det daglige. Dårlig søvn garanterer stort set altid en dårlig dag – vi er mindre tolerante og langt mere irritable, hvis vi har sovet dårligt. Omvendt har en god nattesøvn en dejlig virkning på os – vi er friske, glade og velfungerende. Selvom vi ofte er tilbøjelige til at tage søvnen forgivet og undervurdere dens indvirkning på os, så har den altså stor indflydelse på vores ve og velvære.

Stribevis af dejlige drømme

Soveværelset er det første vi ser, når vi slår øjnene op og det sidste vi ser, inden vi falder i søvn. Det betyder altså også, at det er her, vi kan danne rammen om en god nattesøvn. Ro er et nøgleord for den æstetik, man bør stræbe efter i sit soveværelse – men hvordan opnår man denne rolighed? Man kan sørge for, at belysningen i rummet ikke er for skarp og at der ikke er for mange forstyrrende elementer i rummet, som sætter gang i tankemylderet. Derudover kan man også eksempelvis gå efter stribet sengetøj i afdæmpede, rolige farver, således man også omfavnes af roligheden.

Hvordan sikre jeg en god nattesøvn?

Men hvordan kan du egentlig sikre dig den her gode nattesøvn? Udover det æstetiske, så er der også det fysiske aspekt. Det er vigtigt at du har en madras, der passer til dig, som du ligger godt på – den skal hverken være for hård eller blød. Derudover er det også vigtigt at både dit sengetøj og nattøj er blødt, let og åndbart, så du ikke føler dig fanget, mens du sover. Så er der også indeklimaet, som helst ikke skal være for koldt eller varmt. Sidst men ikke mindst – nyvasket sengetøj. Vi ved alle, at man sover 100 gange bedre, når ens sengetøj er helt rent.