Overvejer I loftisolering derhjemme?

Bor familien i et ældre hus, som måske aldrig har fået ekstra isolering lagt ud, så kan det være i er begyndt at overveje om I skal have efterisoleret. Det kan virke svært at komme i gang med, og hvordan finder man egentlig lige ud af alle de ting man står og overvejer? Her får I en introduktion til loftisolering, både hvordan man vælger den rigtige samarbejdspartner til efterisoleringen, hvordan det forgår, og slutteligt hvorfor det kan være gavnligt at gøre det.

Den rigtige samarbejdspartner

Det er uhyre vigtigt at vælge sig den rigtige samarbejdspartner, når det kommer til at skulle have isoleret sit loft. Generelt kan de fleste hurtigt blive enige om, hvor essentielt det er at have nogle partnere man stoler på, både personligt, men også i forhold til at man er sikret at de faktisk får udført jobbet, også til den forventede kvalitet. Hvis man leder efter en samarbejdspartner allerede nu, kan dansk efterisolering hjælper med loftisolering.

Hvordan foregår isoleringen?

På de fleste huse, hvor efterisolering i loftet er nødvendigt, vil der ofte ligge et meget tyndt lag isolering allerede. Dette er typisk gammelt, og ikke nær så effektivt længere grundet især tykkelsen. Den ekstraisolering, der så vil blive tilført, foregår ofte ved påblæsning af isolerende materialer – som glasuld eller papiruld. Her tages der naturligvis også højde for hvilket materiale tagkonstruktionen er lavet af, og om der er behov for separation mellem loft og tag.

Hvorfor er det godt at isolere?

At isolere loftet kan måske virke en smule fjollet, men der er faktisk mange fordele ved det. Især i form af besparelser på varmeregningen, der ofte falder markant som følge af efterisolering, hvilket også har betydning for et varmere hus med bedre indeklima. Ovenikøbet vil energimærkningen på huset blive højere, og dermed skånes miljøet også for en stor CO2 belastning, der ellers ville være kommet.