Overvejer du at få et viktualierum? Så læs med her.

Antallet af danskere, som ønsker at flytte i nybyggeri, er ganske højt, hvilket også betyder at mange får lov at give inputs til, hvordan husets rum skal indrettes og placeres. Køkkenalrum har længe stået øverst på mange danskeres ønskeliste, når det kommer til hjemmets indre struktur, men nu har et nyt rum også gjort sin entre på ønskelisten. Det er nemlig viktualierummet, som mange efterhånden er begyndt at kigge langt efter.

Hvad er et viktualierum?

Et viktualierum kaldes blandt andet også for et spisekammer, hvortil navnet netop indikerer dets formål. Viktualierummet er et køligere rum i hjemmet, hvor man kan opbevarer fødevarer, drikkevarer, køkkenmaskiner osv, hvilket kan være med til at spare plads i køkkenet samt gøre dette mindre rodet.

Hvordan indrettes det bedst?

Når det kommer til viktualierumindretning, er der nogle ting, som man skal tage højde for. Først og fremmest gælder det jo om at udnytte alt den plads, som rummet har at tilbyde. Her er gulv-til-loft-reoler et ganske fornuftigt bud, der giver optimalt udbytte af pladsen. For ikke at optage unødvendigt plads, er det også en god ide få døren til rummet, til at åbne udad. Derudover er det vigtigt at huske, at man ikke må opbevare hårde hvidevarer i viktualierummet, da disse afgiver en del varme.

Opbevaring

Hvis man indretter sit viktualierum rigtigt, er det faktisk ikke mega nødvendigt at tænke på en eller smart opbevaringsmetode. Ved køb af de rigtige hylder og reoler skulle man nemlig meget gerne have plads til, at de fleste fødevarer bare kan stå frit i deres originale emballage indtil de skal bruges. Det kan dog være en god ide at inddele reolerne lidt, så man eksempelvis har tørvarer for sig, våde varer for sig samt køkkenmaskiner og -grej for sig. Dette gør det også nemmere at holde orden og overblik i dette praktiske rum.