Optimer din kost i forhold til din træning

Vil du gerne vide lidt mere om, hvad en god og varieret kost er, for at du kan optimere din træning til at gøre din krop så stærk som muligt? Proteiner er kroppens byggesten, og derfor er er også mange, der anvender blandt andet proteinpulver og spiser proteinholdig kost. Det er også et rigtig godt sted at starte. Men hvis du vil gå lidt dybere i det, kan du prøve at læse op på aminosyrer.

Proteiner er hver især bygget op af aminosyrer. Nogle kan kroppen selv producere, mens der er andre, vi skal have gennem vores kost. Sidstnævnte er dem, der kaldes essentielle aminosyrer. Hvis du bruger lidt tid på at sætte dig ind i det, vil du se, at disse sagtens kan indtages gennem vores almindelige kost – men træner du hårdt og meget, kan det være nødvendigt at tage tilskud af BCAA, som er aminosyrer. Det kan ikke erstatte en varieret kost, men kan fungere som et godt supplement.

Tilrettelæg din træning i hverdagen

Det kan være svært at tvinge sig ud at træne. Derfor er det en rigtig god idé at få indarbejdet en rutine, hvor det bliver en del af din hverdag, så du ved, hvornår dine træningspas ligger. Det kan også blive en mere effektiv træning, hvis du lige så stille får vænnet din krop til at træne på bestemte tidspunkter – en del af det er mentalt, men det kan virkelig gøre en forskel.

Det kan være, du har en god træningsmakker. I kan med fordel prøve sammen at se, hvordan I kan optimere træningen, så I kan yde endnu bedre. Skal der pilles øvelser fra eller prøves nye ting af, eller er det måske netop kosten, I er nødt til at kigge lidt nærmere på? Mange gange bliver kosten overset af folk, der træner – og det nytter ikke noget.