Oplever du sorg for tiden?

Dette indhold er sponsoreret

Måske er du så uheldig, at du indenfor det seneste stykke tid har oplevet noget, som har medført sorg. Sorg kan være hårdt. Samtidig kan det være svært at forholde sig til, fordi folk reagerer meget forskelligt. Hvis du oplever sorg, kan du hente hjælp hos en psykoterapeut københavn. Du kan læse lidt mere om sorg her, hvis du er i tvivl om, at det er det, du døjer med for tiden. Tøv endelig ikke med at tage kontakt til en psykoterapuet, hvis du har brug for afklaring og hjælp. Det er altid bedre at række ud end at sidde alene med problemerne..

Hvad er sorg?

Sorg er en lidelse, som kommer, når man mister en eller noget, man har meget kær. Det kan for eksempel være, hvis man mister en kæreste, søskende osv. Det behøver ikke være i forbindelse med et dødsfald. Det kan også blive udløst af en skilsmisse for eksempel. Folk reagerer forskelligt, og sorg kommer til udtryk i mange forskellige former.

Symptomer på sorg 

Der findes nogle symptomer, som kommer til udtryk mere hyppigt end andre. Nogle af disse er eksempelvis tristhed, vrede, savn, hjælpeløshed og tomhed. Det er følelser, som kan være svære at forholde sig til, især hvis man ikke har oplevet det før. 

Man kan faktisk også få fysiske reaktioner, når man oplever sorg. Disse reaktioner kan være træthed, svaghed i muskler, nedsat immunforsvar og anspændthed. Det kan altså være rigtig hårdt at opleve sorg, da det både kan påvirke en psykisk og fysisk.

Der findes flere faser

I løbet af en sorg findes der fire sorg faser. Den første er chokfasen, som kommer til udtryk ved at man ikke kan tænke klart.

Den næste er reaktionsfasen, hvor det går op for en, hvad der virkelig er sket. Denne fase kan medføre stærke reaktioner og følelser.

Reparationsfasen er den tredje, hvor man til dels begynder at acceptere det, som er hændt. Der skal dog stadig bearbejdes en del i denne fase.
Den sidste fase er nyorienteringsfasen, hvor man fuldt ud begynder at acceptere det, der er sket,måske det endda først er i denne fase, hvor man er klar til at få hjælp.

Altid godt med professionel hjælp

Hvis du oplever sorg, skal du huske på, at det altid er optimalt at hente hjælp hos en professionel. Derfor må du ikke tøve med at tage kontakt til en psykoterapurt, hvis du oplever sorg. En psykoterapuet har en professionel baggrund for at forstå, hvilken fase du befinder dig i. Dette gør, at psykoterapueten ved hvilke redskaber, du skal have stillet til rådighed for at komme videre.