Mangel på vitamin-D kan afhjælpes med kosttilskud og masser af solskin

Man husker nok deres tid i børnehaven, hvor man lærte at alt det, som er samme farve som solen, indeholder vitamin-D. Det er vi dog ikke altid lige gode til at huske, og mange danskere går med vitamin-D mangel. Mangel på dette vitamin kan medføre træthed og ømme muskler, men kan behandles igennem flere tiltag.

At få et skud vitamin-D helt naturligt

Vitamin-D findes i forskellige ting i vores hverdag, som vi hele tiden er i nærheden af. Den største naturlige kilde til vitaminet er solen. Solens stråler giver kroppen en optankning på vitamin-D i løbet af 5-30 minutter i solen, et par gange om ugen. Dette gælder dog kun i sommerhalvåret for os skandinaver. D vitamin mangel kan behandles året rundt, ved hjælp af kosttilskud. Noget som går manges næse forbi, er hvis man har sydlandske rødder, men er iboende i det kolde nord, så kan man faktisk godt være disponeret for vitamin-D mangel. Dermed er det relevant at få en blodprøve hos egen læge.

Vi finder også vitamin-D i vores mad, så som fede fisk; laks, makrel og sild. Dermed er Sundhedsstyrelsens råd med fisk 2 gange ugentligt altså ikke helt henne i vejret, når man tænker på det sparsomme solskin i det ganske, danske land.

Hjælp til vitamin-D mangel

Hvis du er i tvivl om din krops symptomer, bør du selvfølgelig altid gå til egen læge før, du tømmer apoteket for kosttilskud. Dermed sagt, er kosttilskud og vitaminpiller den nemmeste vej til vitamin-D i vintermånederne. De er receptfrie og kan købes på apoteket eller i helsebutikker. Det vil typisk være i form af pille, som skal indtages med et måltid, da den er fedtopløselig.

Man skal her også være opmærksom på at behovet for vitamin-D stiger med alderen, og at man skal have mere i takt med de grå hår.