Legetøj er en del af livet

Fra det øjeblik vi bliver født, har legetøj været en del af vores liv. Men hvor kommer de fra, og hvorfor er de så vigtige? I dette blogindlæg vil vi undersøge legetøjets historie, og hvordan det har udviklet sig gennem tiden. Vi vil kigge på udviklingen af bamser specifikt – et legetøj, der har eksisteret i mere end 100 år! Det er derfor ikke så underligt, at der er så mange børn rundt omkring i hele verden, der hver dag leger med legetøj. Det giver fantastiske stunder og minder, som man aldrig glemmer!

 

Oprindelse for legetøj

Siden oldtiden har folk brugt legetøj til at hjælpe deres børn med at lære om verden. De gamle grækere og romere brugte dukker lavet af træ eller ler til at lære deres børn om den menneskelige anatomi. I middelalderens Europa gav forældrene deres børn rundkredse af træ som en måde at lære om fysik på. Efterhånden blev dukker mere og mere populære blandt både drenge og piger. De kunne være alt fra simple kludedukker til komplicerede porcelænsfigurer.

 

Teddybjørnenes fremkomst som legetøj

I 1902 opfandt en tysk legetøjsfabrikant ved navn Richard Steiff den første bamse – et sødt lille tøjdyr med leddelte arme og ben, som kunne stilles i forskellige stillinger. Den blev et øjeblikkeligt hit hos både børn og voksne! I 1920 var bamserne blevet så populære, at fabrikker i hele Europa fremstillede tusindvis af bamser hver dag. De blev snart eksporteret over hele verden og blev et elsket symbol på barndommen overalt.

Bamser var især populære under Anden Verdenskrig, hvor soldaterne sendte dem hjem til deres familier som gaver. Selv i dag er bamser stadig et varigt symbol på barndommens uskyld og nostalgi – en påmindelse om en mere enkel tid, der er gået.

 

Legetøj har eksisteret i mange år

Legetøj har eksisteret i århundreder og har hjulpet os med at lære om verden på måder, som ikke kan læres i bøger alene. Og selv om der har været mange forskellige typer legetøj i årenes løb, er der kun få, der har stået sig så godt som bamserne. Uanset om du er vokset op med dem eller har givet dem væk som gave, vil disse små fluffy venner altid have en særlig plads i vores hjerter – og derfor er de et legetøj, der aldrig går af mode!