Idéer til en regnvejrsdag

Den danske sommer er lunefuld, og der er en del dage med regnvejr. I Danmark er der i gennemsnit 37 dage med mere end 0,3 mm nedbør i de 3 sommermåneder juni, juli og august. Det regner altså ca. 40% af dagene. I samme periode er der i gennemsnit 19 dage med nedbør i Rom, så det er kun ca. halvdelen.

Det er derfor oplagt at have nogle nødplaner i reserve, hvis familien skal holde ferie i Danmark. Børnenes alder har stor betydning, men der er alligevel nogle klassikere.

Biograf hjemme

I kan lave en biograf derhjemme, hvor I tegner og klipper billetter og lægger numre på pladserne rundt i sofaen. Der hører selvfølgelig popcorn til, og I kan måske selv folde kræmmerhuse og dekorere dem. Der er stort udvalgt af film på nettet, I kan finde forskellige familiefilm her, og så vente med James Bond til om aftenen. I kan måske også bruge en tablet til at lave jeres eget tv-program.

En anden mulighed er brætspil, hvis familien har tålmodighed og temperament til det. Der er Afrika Stjerne, Vildkatten, Ludo og mange andre muligheder.

På tur alligevel

Når der ikke er Corona, og forskellige kulturinstitutioner er åbne, er der mange gode tilbud. Det kan fx være det lokale bibliotek. Bibliotekerne er indrettet børnevenligt og med flere tilbud til børnene. Det kan være, alle kan finde en god bog, de har lyst til at læse eller bladre i. Det kan også være, I bygger en hule, når I kommer hjem. Det er et perfekt sted for forældre at læse højt. Der er også mange museer, der er et besøg værd.

I kan også lave et kreativt værksted, hvor I printer billeder ud og klistrer på pap. Så kan I lave jeres egne postkort og sende til familien. Alle bliver glade for overraskende hilsner med posten, fordi det efterhånden sker så sjældent.