Hvorfor samle på danske guldmønter?

Danmark har en lang og interessant historie, som også er afspejlet i landets mønter. De ældste danske guldmønter daterer sig helt tilbage til Vikingetiden, hvor der blev fundet en del af dem i gravhøje. I dag er der mange samlere, som sætter pris på at eje de smukke og unikke guldmønter, som Danmark har produceret igennem tiderne. Samlingen kan være med til at give et indblik i Danmarks historie, og det er naturligvis også en fordel, at man kan få en god sum penge for sine guldmønter, hvis man vælger at sælge dem igen.

Hvorfor vil nogen samle på danske guldmønter?

Mange der er interesseret i Danmarks historie samler på guldmønter. Lyksdalere er en af de mest eftertragtede danske guldmønter, da de kun blev udstedt i et begrænset omfang. Lyksdalere blev første gang sat i omløb i 1619 af kong Christian IV. En anden type guldmønt, der også er meget populær blandt samlere, er 2-skilling mønten fra 1873. Mønten blev udsat for en fejl ved trykningen, hvorfor der er to forskellige udgaver af mønten i omløb. Den ene version har to prikker over tallet “2”, mens den anden ikke har nogen prikker over tallet. 

Derudover findes der mange andre typer af danske guldmønter, som samlere kan vælge at samle på – alt efter hvad deres interesser ligger. Der findes og mange typer af mønthandler, der specialiserer sig i at opkøbe bestemte typer guldmønter. 

Er det svært at samle på danske guldmønter?

Det er ikke svært at samle på danske guldmønter, men det kræver noget viden om mønterne. Der findes mange forskellige danske guldmønter, og de fleste af dem er meget sjældne. De fleste danske guldmønter bliver ikke produceret i stort antal, og derfor kan det være svært at finde dem. De fleste af de danske guldmønter bliver dog solgt til udlandet, hvor de ofte bliver brugt som investeringsobjekter. Det betyder, at der ikke er så mange af dem tilbage i Danmark. 

 

Tips til at komme i gang med at samle på danske guldmønter

Hvis du vil starte en samling af danske guldmønter, så skal du først og fremmest beslutte dig for, hvilken type mønter du ønsker at samle på. Du kan eksempelvis vælge at samle på mønter fra en bestemt periode eller et bestemt område. Nogle mennesker vælger også at samle på mønter med særlige motiver eller tekster. Når du har besluttet dig for, hvilken type mønter, som du ønsker at samle på, skal du finde en mønthandler. Du kan lede efter dem på auktioner, i fysiske butikker, genbrugsbutikker eller hos en online mønthandler.