Hvorfor kan parterapi være en god løsning?

Parterapi kan være en god idé af mange årsager. En af grundene er, at det kan hjælpe par med at identificere og forstå de problemer, der er årsag til problemer i deres forhold. Det kan også hjælpe dem med at lære at kommunikere bedre og løse konflikter. Desuden kan parterapi give par et sikkert og støttende miljø, hvor par kan udforske deres følelser og forholdsdynamik.

Parterapi kan hjælpe dig og din partner:

– Identificere de problemer, der er årsag til problemer i jeres forhold

– Lære at kommunikere bedre med hinanden

– Løs konflikter på en mere effektiv måde

– Forstå hinandens behov og følelser bedre

– Udvikle et stærkere og mere støttende forhold- at klare vanskelige overgange i livet, f.eks. skilsmisse eller en elsket persons død

– at helbrede tidligere sår og traumer

– opbygge et mere tilfredsstillende og tilfredsstillende forhold generelt.

Forskellige former for parterapi

Der findes mange forskellige former for parterapi, men alle har det fælles mål at hjælpe par med at forbedre deres forhold. Parterapi indebærer typisk, at man mødes med en terapeut med jævne mellemrum for at drøfte de spørgsmål, der påvirker jeres forhold.

Parterapi kan være kort- eller langvarig, afhængigt af parrets behov. Nogle par vælger at fortsætte med at mødes med en terapeut, selv efter at de har løst deres oprindelige problemer, for at opretholde et sundt forhold. Der findes terapeuter i de fleste danske byer og kender du ikke en på forhånd, kan du med en let Google-søgning som: parterapeut Odense, parterapeut Aarhus, parterapeut København eller hvor du nu holder til geografisk finde den rette kandidat.

Hvornår er parterapi en god løsning?

Parterapi er ikke kun for par, der har alvorlige problemer. Det kan også være nyttigt for par, der ønsker at forbedre deres forhold eller forebygge fremtidige problemer. Hvis du overvejer parterapi, er det vigtigt at finde en terapeut, som du og din partner føler jer trygge ved, og som har erfaring med at arbejde med par.