Hvorfor bruge Neopren sko?

En neopren sko har til formål at beskytte din fod og holde dine fødder varme. Der findes et væld af forskellige typer neopren sko og alle har forskellige funktioner og pasforme.

Først og fremmest skal en neopren sko beskytte og værne om din fod. Dernæst har neopren skoen til formål, at varme og sørge for at du ikke kommer til at fryse, når du står på sup board eller anden surfing aktivitet. Det er vigtigt at neopren skoen holder dine fødder varme, da det sørger for at du kan blive ved med at være i vandet. Sørg altid for god beklædning og undgå at blive nedkølet mens du surfer.

Det er fristende at tage ud til stranden på sommerdage. Ikke kun på sommerdage, men også gennem efteråret, vinteren og foråret. Mange er vilde med det kolde gys, når vinter badesæsonen starter og derfor er neopren sko fra surfmore en fornuftig overvejelse til dit næste vinterbade og surf eventyr. En neopren sko kan i bund og grund bruges til mange forskellige formål, hvad enten du står på sup board, vinterbader eller noget helt tredje.

Mange strande har små skarpe sten, muslingeskaller og andet liggende i strandkanten. Det er alle genstande som er skarpe og som kan skære. Alle som har prøvet at træde på en knivmusling vil nikke genkende til det. Et par neopren sko er derfor en god overvejelse næste gang du skal på stranden.

Forskel på modellerne

Neopren sko findes i forskellige tykkelser. Det er helt fra 1 mm i tykkelsen og helt op til 7 mm som de tykkeste. Jo tykkere en neopren støvle er, desto varmere og mere isolerende effekt vil den have. En tyk neopren støvle vil altid være mere “stiv” i materialet. Det skal du være opmærksom på, da den vil blive mindre fleksibel som støvle. Det er derfor en god idé at overveje en mellemvej.

En neopren badesko er typisk 1-2 mm, mens neopren støvler til paddleboarding og surfing er mellem 3-6 mm. Tykkelsen afhænger i høj grad af, hvor længe og hvor meget du er i vandet. En vinterbader dypper sig typisk i vandet, mens en surfer er i vandet hele og halve timer af gangen.

Det er vores klare anbefaling, at du bruger en neopren støvle hele året rundt. Selvfølgelig er det ikke et krav, men du kan være uheldig og skære dig på muslinger og det kan godt være rigtig ubehageligt. Det er derfor en stor fordel med at bruge neopren sko, da de beskytter dine fødder med skarpe genstande og samtidigt skal du ikke gå rundt på stranden og kigge efter sten og muslinger på samme måde. Med et par neopren sko er du sikker på, at du kan holde varmen og at du undgår skarpe sten på stranden!

De fleste paddle surfere bruger en støvle som er mellem 3 og 6 mm. En 3 mm neopren støvle er oplagt til surfing gennem sommerhalvåret, mens de tykkere neopren støvler egner sig godt til efterår, vinter og foråret. Står du på SUP board har du ikke fødderne helt så meget i vandet, som hvis du windsurfer. Derved kan du godt nøjes med en tyndere neopren støvle på sup board.