Hvordan prøver du nye retter, når du er i underskud?

At spise sundt, når du jonglerer mellem arbejde og børn, kan godt være svært. Og at spise varieret er nærmest endnu sværere. For når du ikke har det mentale eller fysiske overskud til at tage stilling til, hvilke nye retter du kan introducere i hjemmet, så er du tilbøjelig til at falde tilbage på de nemme retter, som du kender. Hvad kan du gøre for at bryde ud af monotonien? Hør nogle bud på det her.

Bestil mad ud af huset i Vejle – eller hvor end du bor

Når du planlægger fester, hvor du inviterer gæster forbi, så har du en fantastisk lejlighed til at lære nye retter at kende. Du behøver ikke selv stå ved kødgryderne, for du kan bestille mad ud af huset i Vejle, eller hvor du nu er. Mange restauranter har krav om, at du bestiller et vist antal kuverter, når du bestiller mad ud af huset hos dem. Netop derfor er det klogt, du bruger din fest som en lejlighed.

Vær fælles om at lave aftensmad

Når vi ikke taler om særlige lejligheder, men bare om den almindelige hverdag, er én måde at tage sig sammen til at prøve nye retter, at du gør det til en fælles aktivitet. Lad din partner eller børnene hjælpe dig med at forberede ingredienserne eller tilberede retten. For hvis du ikke har overskud til at stå med gryderne alene, er det godt at være flere om det. Og så bliver I alle bedre til at lave mad.

Spred madlavningen over dagen

Ønsker du at prøve nye retter af, kunne du også bare sprede madlavningen over en dag – altså hvor du forbereder fx de hakkede gulerødder og skrællede kartofler for sig. For så ender du med ikke at skulle afsætte flere sammenhængende timer til madlavning, men kan gå til og fra den alt efter tid.