Hvad vil det sige at have bygningsfejl?

Bygningsfejl er et begreb, der dækker over øjenproblemer, som skyldes øjets form og struktur. Disse fejl kan føre til nedsat synsstyrke og/eller komplekse synsforstyrrelser, som kræver optisk korrektion for at rette op på.

Bygningsfejlene er generelt arvelige og kan derfor være svære at undgå eller forebygge. De mest almindelige former for bygningsfejl omfatter briller, astigmatisme og hyperopi (langsynethed).

Briller

Briller er den mest almindelige form for bygningsfejl. Det betyder, at man har brug for optiske hjælpemidler som briller eller kontaktlinser for at se skarpt. Der findes flere typer brilleglas – linser – med forskellig styrke og design til forskellige behov.

For de fleste mennesker er briller det eneste, de har brug for i forbindelse med deres øjne. Men det anbefales stadigvæk at gennemføre regelmæssig øjenundersøgelse hos en professionel oftalmolog, da der kan være andre problemer knyttet til bygningsfejl, som ikke kan ses med det blotte øje.

Kontaktlinser

Kontaktlinser er et andet alternativ til briller. De er små plastikringe, der dækker hele øjet og hjælper med at korrigere synsfejl. De kan bruges af dem, som har bygningsfejl og også af dem, som ønsker et mere diskret alternativ til briller. Kontaktlinser skal vedligeholdes regelmæssigt for at sikre god sundhed i øjnene.

Hvis du vil vide mere om kontaktlinser, så læs her.

Laseroperation

For de mennesker, der ikke vil have brug for optiske hjælpemidler eller ikke føler sig komfortable med dem, kan laseroperation være en mulighed. Laseroperation anvendes ofte til at rette op på synsfejl og kan resultere i en permanent løsning på problemet. Det anbefales dog stadigvæk at tale med din optiker eller oftalmolog før du gennemfører operationen, da det ikke er egnet til alle typer bygningsfejl.

Konklusion

Hvis du har fået konstateret en bygningsfejl, så er det vigtigt, at du ikke bekymrer dig. Bygningsfejl er en naturlig del af livet for nogle mennesker og kan nemt korrigeres ved brug af optiske hjælpemidler som briller og kontaktlinser.