Fodrer du din hund korrekt?

Du vil selvfølgelig fodre din hund korrekt, men det kan være svært, når den ikke kan fortælle dig om den er sulten eller ej. Derfor kan du i denne guide læse om, hvordan du kan give din hund den rette mængde foder.

Godt hundefoder

Det vigtigste er, at din hund rent faktisk får mad, som er godt for den. Hundemad fra HIKE, og mange andre firmaer, giver din hund al den næring den har brug for, når det kommer til næring og vitaminer. Derudover kan du også forkæle din hund med lidt ekstra smagfuldt foder, som er lidt mere spændende end det almindelige tørfoder. En hund er alt andet end kræsen og spiser glædeligt tørfoderet til daglig, men hvis man har lidt til at forkæle den med ekstra spændende på dens fødselsdag, skal du endelig ikke holde dig tilbage.

Udfordringer med hundefodring

Den store udfordring med fodring af hund er naturligvis, at den ikke kan fortælle dig, at den er sulten. Ja, den kan måske til tider gø, hvis den gerne vil have noget at spise, men er det fordi den faktisk er sulten, eller har den bare lyst til en smagfuld godbid. Den lyst kender du jo nok også i dit eget liv. Derudover kan det være svært at vurdere, hvor meget mad din hund skal have og hvor ofte.

Hvordan fodrer du din hund korrekt?

Mængden af mad, som du fodrer din hund, kommer naturligvis an på hundens vægt. Små hunde under 10 kg skal have mellem 100 og 250 gram tørfoder hver dag, mellemstore hunde mellem 10 og 25 kg spiser mellem 250 og 350 g tørfoder om dagen, mens de store hunde på 25-45 kg har brug for 350 gram og helt op til 700 g tørfoder. Doseringen kan ændre sig alt efter hvilken type foder du bruger, så følg altid doseringsvejledning på foderproduktet.