Fisketur for hele familien

Har du måttet opgive en af dine hobbyer, fordi du blev forælder? Eller føler du, at du har meget mindre tid til din yndlingsfritidsinteresse efter børnene kom til? Sådan er der nok mange forældre, der har det. Og det kan faktisk være nødvendigt eller fornuftigt, hvis hobbyen kostede mange penge, var meget tidskrævende eller direkte farlig.

Men efterhånden som børnene bliver ældre, bør du overveje at genoptage dine interesser. I nogle tilfælde, såsom hvis du er ivrig lystfisker, kan du endda gøre det til en tilbagevendende familieaktivitet. Tag og bliv klar til din næste fisketur her.

Husk ordentligt grej

Hvis både børn og voksne skal prøve at fiske, for eksempel ved en lokal å eller fra stranden, er det dig som eksperten der skal sørge for godt grej til alle. Dette betyder, at du ikke bare kan give din 6-årige en af dine aflagte stænger. I stedet bliver du nødt til at investere i en speciel fiskestang til børn. Denne er nemmere at betjene, blandt andet fordi den er kortere og vejer mindre end en ”voksenmodel”.

I det hele taget har du ansvaret for, at alle deltagerne i familiefisketuren udstyres med passende stang, blink med videre. Her skal du huske at tage hensyn til evner og erfaring. Hvis du er meget øm over noget af dit udstyr, skal du nok undlade at låne det til vildbassen – hvis du begynder at skælde ud og irettesætte, kan stemningen hurtigt blive ødelagt.

Tænk på pauserne

Hvis I planlægger at bruge mange timer ved vandet, skal du huske at sørge for, at I ikke kommer til at mangle mad og drikkevarer. Disse detaljer kan hele familien være med til at planlægge, og at smøre madpakkerne og pakke køletasken kan I være fælles om.

Husk også tæpper, campingstole og lignende, så det er muligt at sidde behageligt og lunt i pauserne mellem fiskeriet. God tur!