Find den perfekte buket til lejligheden

Det kan være svært at finde den helt rigtige buket. Der er uendeligt mange at vælge i mellem, så hvor skal man overhovedet begynde?

Symbolik

Når der snakkes som blomster, er det en god ide at tænke sig om når man køber, for blomsternes farver, art og antal har alle en symbolik. For at nævne nogle af de mest almindelige farver; gul betyder livets lykke, lilla betyder held og lykke og rød står for kærlighed og glæde. Hvor antallet 7 betyder, jeg elsker dig og ofte bruges antallet ti når man skal fri. Tager man art og farve sammen har det også forskellige betydninger. Den hvide tulipan symboliserer tilgivelse, solsikke er fornuft og storsind og en hyacint symboliserer spirende kærlighed.

Værd at vide om blomster

Man kan gøre lidt for at hjælpe buketten til at holde længere. Først og fremmest skal man skifte vandet hver dag, så bor du sammen med den heldige blomstermodtager, kan du med fordel hjælpe med at skifte vandet. Desuden er det en fordel hvis man beder om at få blomsternæring med til buketten, da det er med til at forlænge blomsternes levetid. En anden ting er, at nogle buketter kan bruges som evighedsbuketter. Det vil sige at de er mindst lige så smukke når de tørre.

Hvem er det til?

Først og fremmest skal man tage udgangspunkt i hvem det er til. Er det til den glade fødselar? Den nyudklækkede student? Bare en lille kærlighedsvisit til kæresten eller skal den fungere som trøst til den sørgende enke? Ved at tage højde for hvem blomsterne er til, er der bedre mulighed for at finde noget der passer godt til lejligheden. Det kan på den anden side være svært at gå op i sådanne detaljer, hvis man ikke interesserer sig for det, så her er nogle klassiske bud. Det mest almindeligt kendte er eksempelvis at studenter får en buket der repræsenterer huen og dermed uddannelsens farver. De senere år er der kommet mange flere huer til de forskellige uddannelser, hvilket giver endnu flere farver at vælge i mellem når man skal ud og vælge en buket. Hvis man vil give en værtindegave, skal man tage højde for hvordan blomstermodtageren bor. For eksempel skal man gå efter lyse forårsblomster, når man ved at personen bor i et lyst hjem med farvenuancer som forårsblomster byder på.