Fakta om kvinder – 5 ting mænd bør vide

Kvinder kan være lidt komplicerede – i hvert fald fra mandens synspunkt. Hvis du som mand ønsker at lære mere om kvinder, så er du landet det helt rette sted. Vi ser nærmere på en omgang fakta, der kan give dig lidt mere viden om, hvordan det andet køn egentlig er skruet sammen.

Vi fokuserer på fakta, der relaterer sig til forhold, kærlighed og seksualitet. Det er jo nok det, som de fleste mænd gerne vil lære mere om – let’s face it.

Det er selvfølgelig vigtigt at fastslå, at alle kvinder er forskellige – men nogle af de samme karakteristika og behov går alligevel ofte igen. Lad os se nærmere på de 5 ting som mænd bør vide om kvinder. Inspirationen kommer fra undersøgelser samt diverse artikler om parforhold og intimitet, primært skrevet af professionelle terapeuter.

Følelsesmæssig intimitet er i højsædet

Følelser er vigtige for kvinder. Det kan ikke komme som nogen overraskelse, for alle mænd har garanteret oplevet, at kvinderne omkring dem er meget emotionelle – på godt og på ondt.

Kvinder sætter kæmpe fokus på følelser, og det har faktisk stor relevans i forbindelse med dating og parforhold. Kvinder er nemlig lidt anderledes end mænd. Hvor mænd nemt kan åbne sig seksuelt uden at tænke alt for meget på følelser, så er det sværere for de fleste kvinder. Og det gælder faktisk både i korte såvel som lange forhold.

En førende parterapeut har nævnt på sin blog, at de fleste kvinder skal åbnes i hjertet først. Hvis du som mand ønsker et godt forhold med din kæreste eller kone, så er det vigtigt, at I har følelsesmæssig nærhed, og at partneren føler sig elsket og værdsat. Det har kæmpe betydning, og hvis der konsekvent er en kærlig energi imellem jer, så vil det også kunne mærkes på sexlivet.

Hun skal føle sig som en kvinde

Som mand har du brug for at føle dig som en mand. Derfor er det også ren logik, at en kvinde har brug for at føle sig som en kvinde.

Men det kan være svært i det moderne samfund. Vi har alle sammen en masse ansvar i dag. Kvinder arbejder lige så meget som mænd, og rollerne derhjemme er typisk fordelte (og ikke opdelte).

Derfor er der ikke rigtigt nogle grænser mellem kønsrollerne, og det kan faktisk være et problem i den personlige dynamik. Sørg for at kvinden i dit liv har plads til at udfolde sig, plads til at være kvinde, og plads til gode feminine aktiviteter, som hun interesserer sig for. En god måde at få din partner til at føle sig som en rigtig kvinde er ved at behandle hende som en rigtig kvinde. Giv for eksempel blomster indimellem, søde overraskelser, vær en gentleman og vær ikke bange for at være traditionel og højtidelig i den måde, du behandler hende på.

En udbredt årsag til manglende sexlyst hos kvinder er at følelsen af at være kvinde simpelthen er væk. I et fast forhold kan du som mand gøre en stor forskel ved at give din partner plads til at være kvinde.

Børn kan tage fokus

Ja, dette punkt er nok ingen overraskelse. Men et vigtigt fact om kvinder er trods alt, at rollen som mor betyder alt, og at det nemt kan stjæle fokus fra parforholdet.

Børn er fantastiske, men de tager tid og energi. Især for kvinder som jo nok har et naturligt større ansvar på dette punkt. Det kan være svært at have et aktivt sexliv, når der er børn som skal passes. Derfor er børn ofte skyld i kvindens manglende sexlyst, men det er ikke altid bevidst. Men det er godt at være opmærksom på!

Hvad kan man gøre som mand? Tage mere ansvar og give en hjælpende hånd, når det er muligt. Gøre en indsats og sørge for, at din partner stadig føler sig som en kvinde, og at hun udover rollen som mor også har mulighed for at bibeholde rollen som kæreste eller kone.

Lavt seksuelt selvværd er udbredt

Desværre er lavt seksuelt selvværd udbredt blandt kvinder. Det betyder ikke, at kvinder ikke vil have sex, men ofte at de bare ikke er helt tilpasse med det.

Mange kvinder har for eksempel svært ved at udtrykke deres lyster. Samtidig er der nogle, der har tvivl om egen krop, da der er mange standarder i samfundet, som man skal leve op til. For nogle kvinder er det derfor svært at tage initiativ. Men mange kvinder ønsker faktisk en mand, som gerne tager initiativet, og som får det lave selvværd til at forsvinde. Som mand kan du give kvinden mere selvværd ved at behandle hende med stor kærlighed, men husk også at have tålmodighed, når selvværdet er lavt. Det kan nemlig svinge lidt fra den ene dag til den anden.

Men kvinder har oftere sex end mænd

Trods det at seksuelt selvværd oftere ses hos kvinder end hos mænd, så tyder det faktisk på, at kvinder har oftere sex end mænd. Det skriver bladet Men’s Fitness i hvert fald.

Hvordan kan det hænge sammen? Det skyldes formentligt, at kvinder generelt har lettere adgang til sex end mænd har, når de er singler. I mange faste forhold er det også kvinden, der styrer tingene, og som reelt bestemmer, hvornår sex er en mulighed.

Det er altså ikke fordi kvinder ikke har en naturlig lyst til sex. Det skal bare passe ind, typisk når hun er følelsesmæssigt tilpas, og som mand er det vigtigt at vide dette fact om kvinder. Manglende sexlyst kvinder er noget, der optræder i mange forhold, men langt de fleste kvinder er åbne for mulighederne, når humøret og situationen er tilpas til det.