Få indrettet stuen, så det bliver familiens hjerterum

Når man er ved at starte en familie, og man har fundet det sted, hvor man vil slå dybe rødder, så er det vigtig at sørge for at have et fællesrum, som kan blive epicenter for mange års traditioner og hygge. Dette er stuen, eller dagligstuen om man vil. Med en velindrettet stue, kan man se frem til mange gode stunder.

Hvad er basis for en familievenlig stue?

Pointen i en stue er art man kan samles og ikke mindst slappe af. De fleste vil måske have en spisestue i forlængelse med stuen, hvor man har et spisebord. Stuens møbler skal være mere komfortable og indbydende. Noget af det vigtigste for hyggen er en solid sofa med masser af plads. Dette kunne være en modulsofa, som har plads til hele familien og sviger-mekanikken samtidig. Sofaer kommer i mange forskellige farver og modeller, og det handler om at finde lige den sofa, som passer til din stue. Fælles for sofaarealer er at der vil være en form for samlingspunkt, måske et sofabord, hvor der kan spilles brætspil, eller et TV man kan se yndlingsfilmene på.

Hvorfor er en stue så vigtig?

En stue i sig selv er ikke noget man ville gå nedenom og hjem på, hvis man ikke havde. Men det er dét, som stuen repræsenterer og har som funktion, som går den til husets hjerterum. Vi samles i stuen, vi snakker om vores dag i stuen, vi slapper af i stuen, vi hygger os i stuen. Et rum som man automatisk associerer med hygge og familiesammenhold, er vigtige for os som familier. Et sted, hvor vi deler vores hverdag, men også har muligheden for at trække os fra, er supervigtig, især hvis man har teenagebørn. Det kunne være alle rum i huset, men stuen i dansk kultur, er vores sted for hygge og gode stunder.