Få hjælp til udstykning og skel af din grund

Når det kommer til ens grund og skel, er der mange, som løbende få brug for rådgivning og vejledning. Dette kan der være flere årsager til, men overordnet er, at det er vigtigt at have styr på sin grund og skel til ens naboer. Ved at læse nærmere her, kan du få gode råd til, hvordan en landinspektør kan hjælpe dig med blandt andet Udstykning af byggegrund og skel.

Udstykning af din grund

Flere boligejere vælger at udstykke en del af deres grund, hvilket der kan være flere årsager og fordele ved at gøre. Måske din grund er blevet uoverkommelig, og du ønsker derfor at sælge ud af din ejendom, så du får en mindre grund. Særligt en af årsagerne er de stigende priser, og derfor udstykker flere en andel af deres ejendom. Ved at udstykke en del af din grund, giver det dig mulighed for at sidde billigere idet i måneden. Man kommer nemlig til at betale mindre i ejendomsskat, når grunden mindskes. Der er flere regler og bestemmelser i tingslyst, som skal overholdes, og disse regler er en landinspektør ekspert i. En landinspektør kan give rådgivning og udføre Udstykning af byggegrund.

Få overblikket over din grunds skel

For mange er det væsentlig at vide, hvor skellet er mellem deres grund og naboens grund. Ligesom ved Udstykning af byggegrund, kan en landinspektør også her hjælpe dig med at få styr på din grunds skel. De reetablerer skellet ved at udføre en skelfastlæggelse, hvor du får skellet afmærket med pæle, som nemt kan tages op af jorden. Flere landinspektører har nemlig et arkiv, som gør, at de kan se flere årtier tilbage og dermed finde skellets oprindelse. Døjer du med stridigheder eller uenigheder med din nabo, fordi i er uenige om skellet? Ved at få foretaget en skelforretning kan en landinspektør tage stilling og afgøre skellet.