Få en tryg afsked med din kære

Har I mistet en, der stod jer nær, eller er tiden ved at være, så I er begyndt at kigge på det praktiske i forhold til en begravelse eller bisættelse? Nogle har overskuddet til selv at være med til at planlægge den sidste rejse, mens det for andre venter, til det er forbi. Det er en hård periode, og der er mange praktiske ting, der skal gå op. Derfor er det vigtigt at få assistance af en bedemand.

En bedemand vil stå for mange forskellige opgaver, der blandt andet kan dække over bestillingen af bårebuketten, bestilling af kiste, alt hvad der findes af koordinering med kirken samt diverse juridiske opgaver, der måtte være. Det er altid rart at kunne arbejde sammen med en lokal bedemand, der kender til området, I kommer fra. Det kan du læse mere om her: Bedemand Farum med lokalt kendskab.

Få et flot sidste farvel

Der er naturligvis forskel på, hvad afdødes ønske kunne være i forhold til begravelsen. Nogle har udfærdiget en række ønsker, der er mulige at følge, mens andre måske ikke på samme måde har været i stand til at forberede noget. Derfor ligger der ofte en del ansvar og arbejde på pårørendes skuldre, og det kan være svært at stå i. Det er derfor enormt vigtigt, at I er gode til at støtte hinanden i situationen, der uden tvivl tager hårdt på mange – det gør afskeder.

Det er muligt at lade ceremonien foregå på flere forskellige måder, uanset om ønsket er, at det skal finde sted i en kirke eller i et kapel. Der er også dem, der slet ikke ønsker en ceremoni, hvor afdøde vil blive kørt direkte til krematoriet. Det er op til jer at vælge, hvad der giver mest mening for netop jer og hvad I tænker, ville være mest i afdødes ånd.