Er det på tide at skifte til el-cykel?

Flere og flere danske cyklister får øjnene op for elcykler i disse tider og det er også nemt nok at forstå. Elcykler tager nemlig det element ud af den daglige cykeltur som du ikke bryder dig om; de tilsyrede benmuskler, den svedige ryg og det tunge åndedræt. I denne oversigt kan du læse om hvad du bør vide, når du køber en elcykel.  

Hvad skal jeg huske, når jeg køber en elcykel?

Sikker elcykelhjelm er det første du bør anskaffe dig, når du har købt din elcyklel. Det er nemlig lovpligtigt, da du kører på et motoriseret køretøj. En almindelig cykelhjelm er ifølge loven nok, eftersom elcykler kan køre hurtigere end almindelige cykler, kan du også komme slemmere til skade, hvis du kører galt. En elcykelhjelm er stærkere og beskytter bedre end en standard cykelhjelm. Så hvis uheldet er ude, vil du prise dig lykkelig for, at du valgte en elcykelhjelm.

Generelle fordele ved elcykler

Med en elcykel kommer du hurtigere fra A til B, og du skal bruge meget mindre energi på at træde i pedalerne. På den måde er den almindelige cykler overlegne, og et godt alternativ til bilen, især i de større byer. På den måde sparer du også den store investering som en bil er, samt udgifterne til benzin. Det er også bedre for miljøet, da du kun har brug for en smule el-opladning en gang imellem.   

Gode råd og tips til batteriet

Motoren på elcykler drives frem af et batteri, som en gang imellem har brug for en opladning. Du bør ikke have batteriet konstant til opladning, når du ikke bruger den, da det skader batteriets levetid. En enkelt opladning på 4 til 5 timer er rigeligt til at holde den kørende i et par uger. Lad den heller ikke være ude i koldt vejr, da det også mindsker levetiden.