Er der problemer med adfærden hos et barn i familien, kan I overveje aflastningsordninger

Aflastningsordning for børn og unge er et tilbud, der primært henvender sig til børn i alderen 10-18, som ellers viser tilpasningsproblemer. Det kan for eksempel være udadreagerende adfærd, misbrug eller anden selvskadende adfærd. Det kan være svært at bearbejde for den unge såvel som familien, hvorfor en aflastningsordning for mange er et godt sats.

Den socialpædagogiske støtte er helt central

Skal dit barn i aflastningsordning, kan det være et stort skridt for dig som forælder. Her kan det især være rart at vide lidt om værdierne og den håndtering der tages i brug hos den enkelte aflastning. Typisk kan du have ro i maven, hvis børnesynet er rummende og fuldt af fokus på udvikling i barnets eget tempo og efter dets behov.

Mangler du en god aflastningsordning for børn og unge, hvor den socialpædagogiske støtte er central, kan du med fordel undersøge nærmere omkring dine muligheder. Den rette aflastning skal nemlig ikke blot passe godt ind i dit barns behov med værdisæt og børnesyn, men også ligge i en afstand, der giver mening for jer rent transportmæssigt.

Aflastning kan tilrettelægges efter netop jeres behov

At have sit barn i aflastning af og til er noget af det, der kan være med til at gøre hverdagen lettere. Typisk kan en aflastningsordning for eksempel foregår over en ferie eller i weekender eller hverdage. Dette kommer helt an på, hvad situationen i netop jeres familie er.

Der findes rundt om i landet en række gode muligheder for aflastning. Den rette aflastningsordning for børn og unge i nærheden af dig er derfor også med al sandsynlighed mulig at finde frem til samt at tage kontakt til. Det er i alle tilfælde uforpligtende, men kan give meget ro og afklaring at høre mere om mulighederne for et aflastningstilbud.