Elgulvvarme er en god investering

Gulvvarme, også kaldet komfortvarme, er for mange en luksus, som de slet ikke kan undvære, når de først har prøvet det – og det er der rigtig mange gode grunde til. Vi har samlet nogle af de største fordele ved elgulvvarme i denne artikel.

Elgulvvarme er nemt at montere

Ved langt de fleste opvarmningsmetoder skal der eksperter med ind over for at sikre at det hele bliver gjort efter bogen. Det samme er dog ikke tilfældet ved elgulvvarme. Det er nemlig nemt at montere – uanset om det skal gøres under et eksisterende gulv eller på et nyt gulv. Man skal blot lægge varmemåtter eller varmekabler under gulvet og så er man egentlig godt kørende. Elgulvvarme er således en god løsning til både renoveringsprojekter og nybyggeri – og så er det især en billig løsning, da man kun skal betale for selve materialerne.

Elgulvvarme giver varme fødder og behagelig opvarmning

Ved andre opvarmningsmetoder som f.eks. radiatorer kan der godt stadig være koldt, selvom der er skruet helt op for varmen og du har de tykke sokker på – især om vinteren. Det er dog ikke tilfældet med gulvvarme – og især ikke elgulvvarme. Elgulvvarme giver netop et dejlig varmt gulv, så du kan gå rundt i bare fødder om vinteren – og så giver elgulvvarme også en mere jævn og behagelig varmefordeling i rummet, endda også hurtigere end opvarmning med radiatorer. Når varmen kommer op fra gulvet, bliver hele rummet opvarmet jævnt med det samme, imens radiatorer først sender varmen op ad væggen, hen over loftet og derefter ned gennem rummet. Du kan altså nyde en mere behagelig varme på kortere tid med elgulvvarme.

Elgulvvarme giver større indretningsfrihed og mindre støv

Andre opvarmningsmetoder, især radiatorer, begrænser, hvordan man kan indrette sit hjem. Man kan nemlig ikke bare stille alle slags møbler direkte op af radiatoren – og man skal derfor tage hensyn til disse, når man indretter din bolig. Det kan i mange tilfælde at man bliver nødt til at indrette sig uhensigtsmæssigt – især når der er tale om mindre rum, hvor mulighederne allerede er små. Det er dog ikke noget, man skal tage hensyn til, når man har elgulvvarme. Når varmen ligger nede i gulvet, er der ingen forstyrrende radiatorer, og det giver dig større indretningsfrihed. Radiatorer er også kendt for at hvirvle støv rundt i rummet, og det sker ikke, når varmen ligger i gulvet.