Disse ting skal du huske at vedligeholde ved dit hus

Når du er så heldig, at du er husejer, er der mange ting, som man selv skal holde ved lige i modsætning til, når man bor i lejlighed. Udendørs og indendørs er der utallige opgaver, som alle hver især er vigtige. Du får derfor en kort guide her, hvor du kan læse om vedligeholdelsesopgaver til huset, så du er sikker på, at du får dit hus vedligeholdt. 

Algebehandling  

Det er vigtigt, at du vedligeholder dit tag løbende. Her kan du vælge at Algebehandle tag. Hvis du vælger at algebehandle taget, forlænger du levetiden på dit tag, da behandlingen gør, at de skadelige konsekvenser af algerne bliver fjernet. Hvis du ikke sørger for at vedligeholde taget, vil taget med tiden kunne blive utæt, og ingen ønsker, at der kommer regn gennem taget, vel? Du kan med fordel også vælge at få algebehandlet flere andre områder ved dit hus, såsom din terrasse eller fliserne i din indkørsel. 

Urimelige revner
Det er også vigtigt at tjekke efter revner i soklen. Hvis du ser revner, skal du banke på den. Hvis det lyder hult, betyder det, at pudsen har sluppet soklen, og dermed kan fugt samles, og vil komme ind i huset. Det er derfor vigtigt at få revnerne repareret hurtigt. 

Utætte gummifuger 

Hvis du har løse eller utætte gummifuger i for eksempel brusenichen, kan du få vandskader. Du skal derfor tjekke en gang imellem, om du har fuger, hvor du kan få en finger ind bag gummifugen. Hvis du har dette, bør du skifte fuger. Som hovedregel skal de skiftes hvert femte år. 

Den vidunderlige have 

Sidst, men ikke mindst, kan haven nævnes. Det er vigtigt, at du holder din have godt ved lige. Her kan nævnes bede, græs, træer og hække. En flot have er med til at få dit hus til at se ekstra godt ud.