Dette skal du vide, inden du renoverer have

Overvejer du at renovere din have, bygge noget stort eller ændre på havens udtryk? Så er der nogle gode tommelfingerregler som du bør kende til, inden du går i gang. Dem kan du læse mere om i denne korte oversigt.

Det rette fundament

Hvis du skal lave et stort projekt i haven, som f.eks. en terrasse eller haveskur, er det vigtigt med et solidt fundament. Dette kan du få med jordskruer til terrasse. Du skal bare bore dem ned i jorden, hvilket skaber et godt fundament. Det sparer dig for en masse arbejde med at grave huller, som så skal fyldes med dyr cement eller beton.

En god balance

En have er dit personlige frirum, hvor du kan udfolde din personlighed og hobbyer. Når det er sagt, er det en god idé at have balance mellem de forskellige elementer. Hvis du f.eks. elsker blomster, kan det være fristende at fylde hele haven med dem. Men hvis der ikke er plads til at gå rundt imellem bedene, kan du hverken nyde blomsterne eller pleje dem. Derfor er det vigtigt, at der ikke er en enkelt ting, som fylder hele haven. På den måde kan du bruge haven til mange forskellige aktiviteter, om det så er havearbejde, afslapning eller hyggelige stunder med venner og familie.

Hjælp fra professionelle

Hvis du går rundt med en drøm om at renovere haven, kan det i mange tilfælde være en god idé at få hjælp fra professionelle. Afhængig af opgavens kompleksitet, kan det nemlig være risikabelt at kaste sig ud i det på egen hånd – især hvis du ikke har tidligere erfaring med renovation af haven. Når du får hjælp fra professionelle, kan du derimod være sikker på, at opgaven bliver varetaget af de mest kompetente folk. Det giver som regel det bedst mulige resultat til sidst.