Derfor skal du overholde dine aftaler hos tandlægen

Det er ikke uden grund, at du får indkaldelse til tandlægen. Desværre ser man stadig tegn på, at særligt de yngre glemmer at overholde deres aftaler eller helt dropper tandlægen i en årrække.

Det vides ikke helt præcist hvorfor, den enkelte beslutter sig for ikke at tage til tandlægen, men det er ved interviews afsløret, at mange fravælger tandlægen, fordi de er på SU og gerne vil bruge deres penge anderledes. Dette fravælg kan desuden hænge sammen med, at mange opfatter tandlægen som dyr. Men det er faktisk ikke helt sandt, at tandlægen er så dyr, som folk gerne vil gøre dem til, fortæller vores lokale tandlæge i Holstebro. Tandlægen er nemlig reguleret i forhold til de standardydelser, som f.eks. en studerende har brug for. Derfor vil prisen ligger meget ens over hele landet, når der er tale om det traditionelle eftersyn, som typisk koster 250-300 kroner.

Der hvor en tandlæge kan blive dyrere, er når der skal udarbejdes individuelle tilbud, da den slags ikke kan være centralt reguleret – i og med der er tale om individuelle vurderinger.

Paradoksalt nok, er disse vurderinger normalt kun aktuelle, når man netop har forsømt sin tandlæge og pludselig står med et reelt problem som skadede tænder eller en mundsygdom, der ikke er blevet opdaget på grund af fravær fra rutineundersøgelsen.

Husk at tandlægen er præventiv

En del af tandlægens arbejde består i at sikre, der ikke ske en uheldig udvikling af en persons tænder eller tandkød. Det er blandt andet derfor, at mange bliver opfordret til at kvitte deres forbrug af cigaretter, skære ned på forbruget af søde sager, huske tandtråd etc.

Alle disse råd kan være med til at sikre, en person ikke pludselig har dårligt tandkød eller mangler porøse tænder i en alt for tidlig alder.

Men bliver man væk fra tandlægen, kan tandlægen naturligvis ikke holde øje eller give gode råd til selvpleje. Dermed stiger risikoen også for problematikker – og det er dér det kan blive en kostelig affære.