Derfor skal du investere i en slyngevugge

Små babyer sover ikke mere end 2-4 timer i træk de første uger, og det kan til være svært at få ens lille baby til at falde til ro. Du har helt sikkert prøve at vugge din baby frem og tilbage i armene for at få babyen til at falde i søvn. Det kan være meget hårdt, især hvis man selv er ramt af søvnmangel.

Den første tid er meget overvældende for nyfødte, især fordi den nyfødtes sanser stimuleres helt anderledes. Der er mange nye dufte, lyde og indtryk som skal oplevelse. Det kan i sig selv betyde, at dit nyfødte barn har svært ved at falde til ro, selvom trætheden melder sig.

Her er slyngevuggen virkelig en god løsning. Den er nemlig kendt for at den føles som da barnet lå inde i mors mave. Stoffet giver en omsluttende effekt, som kan give baby tryghed.

Der er mange fordele ved en slyngevugge, både for baby og for dig som forælder.

Fordele for din baby

Slyngevuggen giver din baby mange fordele:

  • Den giver tryghed. Den omsluttende effekt føles som mors mave, og det gør, at baby kan falde til ro i stedet for at blive distraheret af alle de mange sanser omkring baby.
  • Den vugger stille og roligt, hvilket bidrager til at barnet opnår træthed.
  • Den sørger for at din baby sover med en blød udformning, som følger kroppen og understøtter babys rygsøjles udvikling.
  • Vuggen er god til børn, der lider af kolik, igen på grund af den beroligende effekt, som vuggen bidrager med.
  • Det giver baby en længere og bedre søvn – og det bidrager til at baby får en god søvnrytme.

Fordele for forældre

Slyngevuggen bidrager dog også med mange fordele for dig som forælder:

  • Slyngevuggen kan hænges over alt, så du altid har din baby i nærheden, især hvis du har et stativ.
  • Den er nem og enkelt at have med rundt omkring. Den er nem at pakke sammen og bygge op igen, og den fylder ikke meget. Den er derfor nem at have med på ferier, weekendture eller blot til en middag hos venner.
  • Du slipper for at stå og vugge dit barn i længere tid for at give barnet ro og tryghed. Vuggen klarer det hele for dig, især hvis du har en slyngevugge med motor.
  • Du får mere frihed, og det betyder, at du får mere tid til at lave alt det, der ellers skal ordnes, men som er umuligt med et barn på armen, f.eks. gå i bad, lave mad, gøre rent og meget mere.
  • Du giver dit barn en tryggere og roligere søvn, og du får selv bedre mulighed for at opretholde en god søvn.

Du vil hurtigt opleve at slyngevuggen er et helt uvurderligt værktøj i din forældrekasse, især hvis du har din søvn kær og gerne vil ordne de huslige pligter uden en baby på armen konstant.

Leder du efter en slyngevugge? Vi kan anbefale slyngevuggen fra Zleepii, som tilbyder ergonomisk støtte, er designet og sikkerhedstestet i Danmark og er en del billigere end alternativerne på markedet, dog uden at gå på kompromis med kvaliteten.