Børnelivs legeforskning viser vigtigheden i leg

Leg og legetøj er en vigtig del af børns udvikling. Børneliv indeholder et stort katalog af legeforskning, der kommer ind på leg som livsproces, leg og dannelse iblandt meget mere. Du kan læse videre i artiklen herunder eller tage et kig på www.borneliv.dk, hvor du får mere detaljeret information om legeforskning.

Legeforskning fra Børneliv viser, at leg er nødvendig

Det første, der bliver set på i Børnelivs legeforskning, er ordbogens definition af leg. Her defineres leg som en virksomhed for tidsfordriv, morskab og underholdning uden nogen egentlig nytte eller med et alvorligt formål, men ofte som en fri efterligning af de voksnes formålsbestemte virksomhed. Det mener Børneliv er både en problematisk og fejlagtig definition. I deres legeforskning vil de give en bredere forklaring om hvorfor. Til dels skyldes denne definition, at den blev udarbejdet i en tid, hvor både viden om og indsigt i begrebet leg stadig var begrænset. Forskning har vist, at der er stor forskel på voksne, der har haft mulighed for at lege med andre som børn, og voksne der ikke har. Børn, der ikke har haft mulighed for at lege med andre, mangler som voksne evner til at tilpasse sig en social gruppe samt udvikle konstruktiv samarbejdsproces. Både eneleg og socialleg er nødvendigt ifølge legeforskning. Begge dele giver mulighed for udvikling.

Nytænkning – leg som livsproces

Ifølge legeforskningen siges det, at der ved eneleg er behov for udbud og en variation af legetøj. Ved socialleg er der også behov for udbud og variation af forskelligt legetøj og lege, hvor flere børn kan lege sammen på samme tid. Legeforskning ser på leg som en livsproces, der aldrig slutter. Leg er ikke blot noget, man gør som barn – det er noget alle mennesker gør hele livet igennem. At lege er en drøm, et mål, en forestilling – vi som mennesker kan ikke stoppe med at lege, før vi engang stopper med at leve. Forståelsen af leg, som vi er vokset op med den, tilhører ikke blot barnet. Men de er de eneste, der frit og uden at undskylde begiver sig ud i deres egen leg. I Børnelivs legeforskning kommer de også ind på de eksistentielle og sociale eksperimenter i forhold til leg. Der gås langt mere i dybden med leg, legens fem betingelser og forudsætning for vækst. Du kan læse meget mere spændende angående legeforskning, og betydning for leg mellem børn på www.borneliv.dk.

Børneliv har sat fokus på leg og liv i de unge år, og du kan derfor finde utroligt mange spændende artikler om netop dette.