Beskyttelsen er ikke kun for din egen skyld

Fra man når en alder, hvor det seksuelle begynder at fange ens interesse, man får kærester, og man begynder at udforske både sig selv og andre personer, lærer vi om beskyttelse. Vi skal nemlig passe på os selv, når vi er seksuelt aktive, men vi skal også passe på den eller de personer, som vi er sammen med.

Og derfor er det at bruge et kondom noget, som vi alle har gjort, bør gøre og måske endda også bør gøre noget mere – både for vores egen skyld, men også for andres.

Brug et kondom når du vil undgå seksuelt overførte sygdomme

Et kondom er nemlig ideelt, når det skal sikre en kvinde mod at blive gravid. Det betyder, at kondomet kan bruges som et præventivt middel. Og det er også noget, som flere unge kvinder foretrækker frem for andre metoder som blandt andet p-piller og minipiller.

Et kondom beskytter dog også mod seksuelt overførte sygdomme. Og uanset hvem man er sammen med, og hvordan det foregår, kan kondomet således bruges, når man vil beskytte sig selv og sin partner mod diverse sygdomme. Og det er vigtigt – disse kan nemlig på sigt have fatale konsekvenser, især hvis de ikke bliver behandlet. Og i værste tilfælde kan de gøre den sygdomsramte steril, hvorfor et eventuelt ønske om at få bøn i fremtiden kan blive taget fra en.

Mange føler nemlig, at det er tabubelagt at tale om de seksuelt overførte sygdomme, og flere går derfor rundt med en sygdom uden at få den behandling, som de behøver. Ellers også ved de det ikke, før det er for sent.

Hav altid beskyttelsen klar og lige ved hånden

køb kondomer online og oplev i flere tilfælde de mange forskellige fordele.

Har du ikke en fast partner, bør det dog være det foretrukne valg, når du vil være seksuelt aktiv. Med en fast partner kan du ofte vide dig sikker på, at der ikke er nogle sygdomme, der kan blive overførte, lige såvel som der hersker en voksen-snak om at sætte børn i verden.

Det er ikke altid tilfældet, når man skifter partnere og derfor ikke ved, hvad i dag vil byde på i forhold til i morgen.

Hav derfor altid et kondom i tasken, lommen eller sengebordsskuffen, så du altid er klar til at være intim og samtidig sørge for, at beskyttelsen er i orden.