Antikke figurer fra Dahl Jensen

Siden sid tid på Det Kongelige Kunstakademi og sit senere virke som direktør hos datterselskabet til Bing & Grøndahl, Norden, har den jyske billedskærer Dahl Jensen haft stor indflydelse på kunsten i Danmark. Han er særligt kendt for sine flotte detaljer, farver, kvalitet og glans, hvilket også ses i dag, hvor det især er hans figurer af dyr og orientalske elementer, der især er eftertragtede blandt samlere i dag.

Dahl Jensen figurer købes

Dahl Jensens produktion består af cirka 400 forskellige figurer, hvoraf 280 er modelleret af Dahl Jensen selv. Hans produktion består hovedsageligt af en smuk serie orientalske figurer, dyre- og fugle figurer samt menneskefigurer. Derudover består Dahl Jensens samling også af en stor produktion krakelé porcelæn eksempelvis vaser, skåle, lågkrukker, etc.

Når man søger at sælge sine Dahl Jensen figurer, er det vigtigt, at man ved hvilke figurer man har med at gøre, så man er sikker på at få den rette pris for sine figurer. Dahl Jensen figurer købes online her, hvis man eksempelvis står med et dødsbo eller blot er interesseret i at sælge sine Dahl Jensen figurer.

Få professionel hjælp

Når Dahl Jensen figurer købes gælder det, at det er de gamle, der er de bedste. Det er dog let og ligetil at få en nøjagtig og professionel vurdering af sine figurer, hvis man er i tvivl om kvaliteten og hvor sjælden ens porcelænsfigur måtte være.

Det er ligeledes også vigtigt at være bevidst om, hvilket fabriksmærke man er i besiddelse af samt at have øje for sorteringen. Har man porcelænsfigurer fra perioden 1924-1928 vil der i bunden være en krone, hvorunder der står DJ København, mens fabriksmærket på en porcelænsfigur fra 1928-1985 er en krone, hvorunder der står DJ Copenhagen Denmark.

Når Dahl Jensen figurer købes tages der også hensyn til, hvorvidt man er i besiddelse af en 1., 2. eller 3. sortering. I en 1. sortering er der ingen fejl eller mangler. Et 2. sorteringsprodukt har små fejl som skævheder, nister og glasurmærker. Disse produkter er typisk markeret med en vandret ridse gennem fabriksmærket. For 3. sorteringsprodukter gælder det, at der typisk er en større brændingsfejl, hvilket typisk markeres med et tykt kryds over fabriksmærket.

Det idelle er altså selvsagt 1. sortering, da disse er af største kvalitet, men 2. og 3. sorteringsprodukter er uundgåelige – og selv 2. og 3. sortering Dahl Jensen figurer købes.