Anne-Grethe Bjarup Riis – En dansk forfatter og skuespillerinde

Anne-Grethe Bjarup Riis er født den 21 november 1965 i Herning. Bjarup Riis er nok mest i den danske befolkning som skuespillerinde og filminstruktør, men midtjyden er også yderst aktiv som forfatter, hvor hun har udgivet op til flere bøger.

Anne-Grethe Bjarup Riis er uddannet fra Statens Teaterskole i 1992 og har medvirket i flere større spillefilm som Drømmen (2006), Blå Mænd (2008), Alle for to (2013) og mange andre. I 2012 fik hun selv chancen for at stå bag kameraet og styre slagets gang som instruktør i den store danske film kaldet Hvidsten Gruppen. En film der fortæller den spændende historie om den danske modstandsgruppe med samme navn, som kæmpede en brav kamp under 2. Verdenskrig. Filmen blev set af mere end 765.00o og var derfor den mest sete biograffilm i hele Danmark.

Anne-Grethe Bjarup Riis fik sin debut som forfatter i 2009 med bogen Send Mere Sex som blandt andet omhandler temaer som kærlighed, skilsmisser, men ikke mindst sex. Efter at have skrevet to yderligere bøger i serien (Send flere børn og Send mere kærlighed), så valgte Anne-Grethe Bjarup Riis i 2020 at udgive den mere alvorlige og dybe I Guds rige. Bogen fik en god respons efter sin udgivelse med flere positive anmeldelser.

I Guds rige

I 2020 udgav Anne-Grethe Bjarup Riis sin seneste roman kaldet ”I Guds rige”. Bogen er en stærk fortælling om hendes familie og hvordan en tragisk sygdom kan vende op og ned på hele tilværelsen. Den belyser flere vigtige temaer og emner i dagligdagen, som de fleste mennesker nok godt kan relatere eller sætte sig ind i.

I Guds rige fortæller historien om Anne-Grethe Bjarup Riis’ søn, der som otteårig bliver konstateret for kræft. Her følger man både hans kamp mod den forfærdelige sygdom, men også hvad den gør ved en familie og hvilke kriser den bringer med sig. Anne-Grethe Bjarup Riis beretter flere gange i bogen, hvordan følelser af ensomhed og svigt rammer hende i løbet af sygdomsforløbet. Man følger yderligere også Anne-Grethe Bjarup Riis og hendes barndom først i Herning og så senere i Søby i Midtjylland.

I den hudærlige roman går Anne-Grethe Bjarup Riis i dybden med hendes barndom som belyser flere mørke hemmeligheder i hendes familie. Noget, som dukker frem hos Bjarup Riis flere år efter i form af fortrængte følelser og hændelser. I sin helhed er I Guds rige en utroligt livsbekræftende historie, der beretter om hvordan man aldrig skal opgive troen og håbet på kærligheden, selv når livet er hårdt og man føler, at alt er imod en.